Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele de la Wimbledon și locul 1 mondial

Data actualizării: Data publicării:
halep wimbledon 2015_GettyImages-479046404
Foto: Gulliver/GettyImages

Johanna Konta a învins-o în trei seturi pe Simona Halep, scor 6-7 (2-7), 7-6 (7-5), 6-4, și s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon. Românca a ratat astfel șansa de a deveni noul număr 1 mondial și, totodată, prima jucătoare de tenis din România care ocupă această poziție.

simona halep meci
Foto: Gulliver/Getty Images

7-6, 6-7, 4-6 - Final de meci! Konta se califică în semifinale la Wimbledon, Halep ratează șansa să urce pe primul loc în clasamentul WTA. Mici controverse legate de ultimul punct, la care Simona s-a oprit, după ce a auzit un strigăt din tribune, apoi a trimis mingea în fileu. Johanna Konta merge mai departe şi devine prima jucătoare din Marea Britanie calificată în semifinale la Wimbledon după aproape 40 de ani. Ultima a fost Virginia Wade, care a pierdut în două seturi cu Chris Evert. 

7-6, 6-7, 4-5 - Halep se apropie la un game. Servește Konta pentru set, iar singura șansă a românei pentru a mai câștiga meciul este să facă un break!

7-6, 6-7, 3-5 - Konta îi răspunde Simonei cu aceeași monedă. Jucătoarea din România servește pentru a rămâne în meci.

7-6, 6-7, 3-4 - Game scurt, câștigat la 0, al Simonei! Halep are nevoie de un break pentru a mai păstra șansele victoriei.

7-6, 6-7, 2-4 - Britanica se distanțează la două gameuri. Halep părea că a renunțat la acest game, însă a revenit până la 40-30 apoi nu a mai avut puterea să egaleze.   

7-6, 6-7, 2-3 - Break Konta! Simona Halep e nevoită să câștige și ea pe serviciul adversarei.

7-6, 6-7, 2-2 - Egalează din nou Konta! Se anunță un set decisiv la fel de strâns ca primele două seturi.

7-6, 6-7, 2-1 - Simona trece din nou în avantaj în decisiv, după un game solid pe propriul serviciu. Poate pune presiune pentru a câștiga pe serviciul Johannei Konta.

7-6, 6-7, 1-1 - Konta a egalat, după un game extrem de disputat, deși Halep a avut doar o minge de break.

7-6, 6-7, 1-0 - Setul decisiv a început pe serviciul Simonei, care a câștigat destul de ușor primul game. Între setul doi şi cel decisiv, Johanna Konta a luat o pauză de vestiar. Simona și-a așteptat adversara pe teren. 

7-6, 6-7 (5-7) - Johanna Konta a egalat la seturi. Partida se va decide în cel de-al treilea set. Se joacă de aproape două ore.

7-6, 6-6 - Halep servește impecabil, câștigă gameul la 0 și trimite setul în tiebreak.

7-6, 5-6 - Konta își câștigă serviciul fără ca Halep să-i punea prea multe probleme. Românca trebuie să servească impecabil pentru a mai avea speranțe să câștige meciul în două seturi. 

7-6, 5-5 - Simona egalează și se pare că setul se îndreaptă spre un nou tiebreak. Un game care părea simplu s-a complicat. Halep a condus cu 40-0, dar a fost egalată şi a avut serios de muncă pentru a-şi face serviciul. Konta a avut patru mingi de break până acum, în acest al doilea set. Niciuna în dreptul româncei.

7-6, 4-5 - Jucătoarea din Marea Britanie trece din nou la conducere. Halep trebuie să câștige următorul game pentru a mai avea speranțe să câștige partida în două seturi. 

7-6, 4-4 - Konta a fost aproape de break! Simona Halep a luptat și a rămas în joc, lasând-o pe britanică doar cu două mingi de break. A fost și un moment ciudat în acest game: Simona a contestat o minge care a fost clar în teren.

7-6, 3-4 - Și Konta câștigă un game la 0! Dacă se joacă în acest ritm, sunt șanse ca setul al doilea să fie decis tot în tiebreak.

7-6, 3-3 - Se joacă din nou umăr la umăr, nicio sportivă nu a reușit să facă breakul în acest set.

7-6, 2-3 - Simona a fost foarte aproape să reușească breakul după ce a revenit de la 40-0, dar Konta s-a opus.  

7-6, 2-2 - Primul game câștigat de Halep la 0. Serviciul nu o trădează.

7-6, 1-2 - Britanica reușește să câștige pe propriul serviciu, după ce Simona a revenit de la 40-0.

7-6, 1-1 - Halep egalează, după ce a fost la un pas să piardă gameul. Simona a anulat două mingi de break şi a câştigat patru puncte la rând pentru a egala scorul în actul secund. 

7-6, 0-1 - Konta își adjudecă primul game din setul al doilea, după ce a revenit de la 0-30.

7-6 (7-2) - Simona Halep a câștigat primul set al partidei, în tiebreak. Românca a câştigat spectaculos punctul de 2-1, după un challenge, iar apoi s-a dezlănţuit şi s-a impus cu 7-2, pentru a închide primul set în 51 de minute.

6-6 - Simona nu reușește breakul și trimite meciul în tie-break!

6-5 - Simona preia din nou conducerea cu un serviciu foarte bun și nu trebuie să piardă acest game pentru a-și adjudeca primul set.

5-5 - Se joacă umăr la umăr, după un nou hold al britanicei, care continuă să servească foarte bine.

5-4 - Halep revine în meci și poate să câștige primul set, dacă reușește breakul.

4-4 - Se restabilește egalitatea în meci. Simona a reușit doar două puncte în ultimele trei gameuri, în timp ce sportiva din Marea Britanie a avut un serviciu impecabil.

4-3 - Game identic reușit de britanică, însă pe serviciul Simonei. Sportiva noastră nu a reușit niciun punct în ultimele două gameuri.

4-2 - Konta câștigă gameul la 0 și se apropie de Simona, care a comis prima eroare neforţată. 

4-1 - Simona păstrează avantajul de trei gameuri, însă cu emoții - pe serviciul propriu. Konta a avut 40-30 și a fost aproape să reducă din diferență. Britanica are deja 7 greşeli neforţate, în timp ce Halep are 0 în dreptul ei la acest capitol. 

3-1 - Primul game câștigat de Konta în acest meci, pe serviciul propriu.

3-0 - Al treilea game este extrem de disputat, Konta având șansa să facă breakul, însă Halep se distanțează la 3-0 în primul set.

2-0 - Început bun de partidă pentru Simona. Ea și-a adjudecat serviciul apoi a reușit un break cu un retur fantastic. 

Actualizare: A început partida dintre Simona Halep și Johanna Konta. 


Simona Halep o va întâlni pe Johanna Konta, locul 7 mondial şi favorită 6, în al doilea meci de pe terenul central de la All England Club.

Întâlnirea lui Halep cu Konta va fi precedată de partida Venus Williams (SUA) - Jelena Ostapenko (Letonia), cu începere de la ora 15.00.

"Nu va fi uşor cu Konta, are publicul alături de ea, mă aştept la o mare luptă, fiecare va lupta pentru şansa de a ajunge în semifinale. Îmi doresc să joc bine. Nu contează că sunt aproape de locul 1, am mai fost în situaţia aceasta, trebuie să câştig acest loc, pe mine mă interesează doar să câştig următorul meci", a declarat Halep.

Cele două s-au întâlnit şi la FedCup, în aprilie, la Constanţa, când Halep s-a impus, scor 6-1, 6-3.

Premiul pentru accederea în sferturi este de 275.000 de lire sterline şi 430 puncte WTA.

Halep a fost sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon şi semifinalistă în 2014, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă a ei pe iarba londoneză.

Dacă ajunge în semifinale la Londra, ea poate deveni noul număr mondial, în locul germanei Angelique Kerber.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri