Simona Halep - Kaia Kanepi, 6-6 (2-7), 6-4, 6-2. Halep, în turul doi la Australian Open

Data actualizării: Data publicării:
simona halep kaia kanepi live text australian open 2019
Foto: Agerpres

Simona Halep, locul I WTA, finalista ediţiei trecute, s-a calificat în turul al doilea al Australian Open, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-2, pe estona Kaia Kanepi, locul 71 WTA. Kanepi câştigase ultima lor întâlnire, cu 6-2, 6-4, la US Open.

simona halep kaia kanepi live text australian open 2019

Simona Halep riscă să piardă primul loc în clasamentul WTA dupa Australian Open (Foto: Agerpres)

Simona Halep a început cu dificultate primul grand slam al anului, cu un joc fără strălucire, în care doar serviciul i-a funcţionat la parametrii optimi. În ceea ce o priveşte pe jucătoarea numărul 1 mondial, îmbucurătoare mai sunt rezistanţa fizică bună, după accidentarea la spate, şi faptul că nu şi-a pierdut dorinţa de a lupta până la capăt.

CITEȘTE ȘI: Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în turul 2 la Australian Open: „Pe jumătate sunt australiancă”

Pe arena Margaret Court s-au întâlnit două sportive cu vizibile probleme fizice, greoaie în mişcare, ce au jucat tenisul pe care şi-l amintesc, în lipsa unei acivităţi competiţionale consistente, în ultima perioadă. Halep a evoluat previzibil, perpendicular, fără profunzime şi imprecis când a vrut să schimbe direcţia mingii.

Kanepi s-a „ascuns” bine în spatele serviciului ei puternic. Pentru că nu a fost alergată pe teren de Halep, jucătoarea estonă a putut să-şi aplice forţa şi pe serviciul româncei, să ţintească liniile cu loviturile ei năpraznice. Kanepi a primit mingea la îndemână şi, cât timp a avut resurse fizice, a redirecţionat-o aproape unde a vrut, fără mult efort. Liderul WTA a schimbat destul de puţin în jocul ei, a rămas în defensivă şi mai degrabă a respins mingea decât a lovit-o. A revenit în joc, pe fondul greşelilor din ce în ce mai multe ale adversarei (62-19) şi datorită refuzului de a ceda în momentele în care rivala o ţinea sub presiune.

La început, Kanepi a avut probleme la serviciu doar în primele două ghemuri. A doua oară, Halep a făcut break, însă în următoarele două ghemuri, românca a câştigat doar un punct, după o dublă greşeală a rivalei. Setul a mers apoi în tie-break, nu înainte ca Halep să salveze două mingi de 5-7. Tie-break-ul a fost un monolog al estonei, care s-a impus cu 7-2, după 49 de minute.

Simona Halep şi-a continuat jocul cenuşiu în debutul setului secund. Kanepi a reuşit break-ul la 1-1, dar apoi şi-a cedat serviciul, pe baza propriilor greşeli. Din acel moment, energia jucătoarei estone a început să scadă constant, la fel forţa şi precizia loviturilor ei. Sportiva română a simţit că este loc de întors soarta meciului şi s-a „agăţat” de fiecare minge, a devenit mai atentă, mai concentrată, a plasat loviturile mai bine, mai departe de adversară. Totuşi, echilibrul s-a păstrat până la 5-4 pentru ea. A urmat un ghem lung, de aproape opt minute, pe serviciul sportivei din Estonia, câştigat de Halep la a patra minge de break/set, după o oră şi 34 de minute de la start. Acesta a fost primul set câştigat de Simona Halep după aproape cinci luni.

În decisiv, deşi Simona Haelp a fost mai dezinvoltă, Kanepi a continuat să facă pagube cu serviciul ei. Dar forţele sale s-au diminuat şi mai mult, iar la 3-2 pentru sportiva română, estona nu şi-a făcut servicul, după ce a condus cu 40-0. Kaia Kanepi nu a putut mai mult şi a cedat setul, cu 2-6, după două ore şi 11 minute de la start.

Jucătoarea română va evolua în manşa a doua cu americanca Sofia Kenin, locul 37 WTA, care a întrecut-o, cu 6-3, 3-6, 7-5, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 111 WTA, venită din calificări. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Premiul pentru calificarea în turul al doilea este de 105 milioane de dolari australieni (75.000 de dolari americani) şi 70 de puncte WTA.


LIVE TEXT SIMONA HALEP - KAIA KANEPI ÎN PRIMUL TUR LA AUSTRALIAN OPEN 2019


ora 13.09 Victorie, Simona Halep!!! Românca este în turul doi și deocamdată își păstrează primul loc în WTA.

ora 13.05 Kanepi nu mai joacă aproape nimic. Doza de energie și lovituri câștigătoare i s-a epuizat. În plus, pare să fi suferit o mică accidentare la unul dintre degetele de la mâna stângă. Este 5-2 pentru Halep, care este la un pas de turul 2 la Australian Open.

ora 12.59 Break pentru Halep, care domină în aceste momente meciul. Este 4-2, iar jucătoarea româncă este la un pas de turul 2 la Australian Open.

ora 12.46 Este 2-1 pentru Halep, iar din tribune se aude: „Hai, Simona!”.

ora 12.45 Kanepi pare să fi reintrat în joc și găsește ușor loviturile căștigătoare. Orice punct e în acest moment important. Să îi ținem pumnii Simonei Halep.

ora 12.40 Halep începe setul trei bine și își câștigă serviciul. Mizele sunt mari pentru româncă în acest prim tur de la Australian Open. Își joacă nu doar calificarea, ci și locul 1 în clasamentul WTA. 

ora 12.32 BRAVOOO, SIMONA! Halep duce meciul în decisiv, după un sfârșit de set doi dramatic, cu multe greșeli neforțate făcute de Kanepi și patru mingi de meci pierdute de jucătoarea din România. Urmează pauză de vestiar pentru ambele jucătoare.

ora 12.26 Kanepi la servă și reacție nervoasă a Simonei Halep, după ratarea unui punct. Jucătoarea româncă joacă pentru un break care ar duce meciul în decisiv. Este la două puncte de acest obiectiv.

ora 12.23 Este 5-4 pentru Halep, după un serviciu bun. Simona Halep, la un pas de câștigarea setului secund.

ora 12.20 Kanepi egalează la 4, după ce Halep a avut șansa de a face un nou break și a servi pentru set. Din păcate, a pierdut șansa.

ora 12.15 Este 4-3 pentru Halep, care a început să varieze jocul și să lege loviturile câștigătoare. 

ora 12.06 Halep trece la conducerea meciului după un serviciu mai bun. Este 3-2 și Simona, care poate spera că va duce meciul în decisiv.

ora 12.04 Este 2-2, după ce Simona Halep face break și pare că începe să-și lege jocul.

ora 11.48 Simona Halep pierde primul set, după un tie break în care Kanepi a făcut spectacol și i-a dat la propriu lecții de tenis lui Halep.

ora 11.41 Simona Halep egalează la 6 și duce primul set în tie break. Meciul lui Halep pare chinuit și pasiv. Kanepi a avut șansa să câștige primul set, însă a pierdut toate mingile de set.

ora 11.34 Este 5-6 pentru Kanepi, după un serviciu câștigat prea ușor de estonă. 

ora 11.30 Vine răspunsul Simonei Halep. Românca își câștigă la rândul ei serviciul la 0 și egalează la 5. Halep a  reușit și un as, iar serviciul româncei, la care a lucrat atât de mult, este perfect.

ora 11.28 4-5 pentru jucătoarea din Estonia, după un serviciu câștigat la 0. Halep ajunge târziu la mingi și este pusă în dificultate de forța cu care lovește estona.

ora 11.25 Halep își câștigă serviciul și încep să apară loviturile spectaculoase în jocul româncei.

ora 11.22 Kanepi își face serviciul ajutată de fileu și este 3-4 pentru jucătoarea din Estonia. Halep trebuie să preia inițiativa dacă vrea să ajungă în turul 2.

ora 11.19 Halep își câștigă serviciul și egalează la 3. 

ora 11.15 Kanepi face rebreak, apoi își câștigă  serviciul și preia conducerea meciului.

ora 11.10 Simona Halep face break în primul set și preia conducerea meciului. Un meci echilibrat până acum. Jucătoarele încearcă să își intre în formă. Halep a câștigat game-ul trei după o dublă greșeală făcută de estona Kanepi.

ora 11.05 Simona își câștigă serviciul rapid și egalează la 1.

ora 11.03 Este 0-1 pentru Kanepi și urmează Halep la serviciu.

ora 10.55 A început meciul dintre Simona Halep și Kaia Kanepi din primul tur al Australian Open 2019.


Kaia Kanepi a învins-o pe Simona Halep în ultimul meci pe care l-au disputat împreună, chiar în primul tur la US Open 2018. A fost 6-2, 6-4 pentru Kanepi, care a dominat la toate capitolele.

Scorul întâlnirilor dintre Halep și Kanepi este 1 - 1. Înainte de US Open, Simona a bătut-o pe Kanepi la Doha, în 2014, cu scorul de 6-4, 3-6, 7-6.

Simona Halep, 63 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA

Românca Simona Halep se află pe primul loc în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni, pentru a 63-a săptămână în cariera sa.

Avansul Simonei a crescut la peste 1.100 de puncte faţă de a doua clasată, germanca Angelique Kerber, şi la peste 1.200 faţă de daneza Caroline Wozniacki, a treia clasată, campioana en titre de la Australian Open. Petra Kvitova a urcat două locuri şi a ajuns pe şase, după titlul cucerit la Sydney, scrie Agerpres.

Halep este în continuare a 10-a într-o ierarhie all-time a numărului de săptămâni petrecute ca număr unu mondial, înaintea sa aflându-se Wozniacki, cu 71 de săptămâni. Halep are şi o serie de 47 de săptămâni consecutive ca lider mondial, fiind pe locul 17 cu această serie. Înaintea sa, pe locul 15, la egalitate, cu 49 de săptămâni la rând, se află americanca Serena Williams şi Wozniacki.

Simona Halep va ajunge în mod cert la 64 de săptămâni ca numărul unu mondial, dar riscă să piardă fotoliul de lider în cazul unui rezultat slab la Australian Open.

România are tot şase jucătoare în top 100: Mihaela Buzărnescu a coborât un loc, pe 26, Irina Begu a urcat şase poziţii şi se află pe 70, Ana Bogdan a coborât o poziţie şi se află pe 82, Sorana Cîrstea se menţine pe 84, iar Monica Niculescu a coborât 11 locuri şi e acum pe 99.

La dublu, Begu se menţine pe locul 26, dar Buzărnescu a coborât două poziţii şi se află acum pe 27, Monica Niculescu a urcat patru locuri şi e pe 41, Raluca Olaru a pierdut o poziţie şi e pe 43, Irina Bara a urcat două trepte, până pe 75, iar Sorana Cîrstea staţionează pe 94.

Clasamentul WTA la simplu

1 (1). Simona Halep 6.642 puncte
2 (2). Angelique Kerber (Germania) 5.505
3 (3). Caroline Wozniacki (Danemarca) 5.436
4 (4). Naomi Osaka (Japonia) 5.270
5 (5). Sloane Stephens (SUA) 5.077
6 (8). Petra Kvitova (Cehia) 5.000
7 (6). Elina Svitolina (Ucraina) 4.940
8 (7). Karolina Pliskova (Cehia) 4.750
9 (9). Kiki Bertens (Olanda) 4.490
10 (10). Daria Kasatkina (Rusia) 3.415
...........................................................
26 (25). Mihaela Buzărnescu 1.700
70 (76). Irina-Camelia Begu 822
82 (81). Ana Bogdan 739
84 (84). Sorana Cîrstea 730
99 (88). Monica Niculescu 617
147 (147). Alexandra Dulgheru 399
156 (155). Irina Bara 374
251 (250). Andreea Roşca 222
252 (251). Elena-Gabriela Ruse 215
262 (263). Alexandra Cadanţu 199

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri