Simona Halep s-a calificat în finala de la Dubai, după o victorie în stil de mare campioană. A cedat doar două game-uri

Data actualizării: Data publicării:
simona halep dubai 2020 getty 2
Simona Halep, la turneul de la Dubai. Foto: GettyImages

Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat fără probleme în finala turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari, vineri, după ce a învins-o pe americanca Jennifer Brady cu 6-2, 6-0. În finală, Simona Halep va lupta pentru trofeu cu Elena Rybakina.

Halep a început în forţă partida cu Jennifer Brady. Simona a reuşit un break la primul serviciu al jucătoarei americane. La scorul de 3-1 la game-uri, Halep a reuşit o altă minge de break. Campioana noastră a câştigat primul set după doar 36 de minute.

În setul secund, Halep nu i-a dat nicio şansă lui Brady. Românca a reuşit trei lovituri de break şi a câștigat partida după aproximativ 60 de minute.

Românca este cotată cu prima şansă, fiind principala favorită a turneului din Emiratele Arabe Unite.

Campioana noastră va juca finala sâmbătă, de la ora 17:00, împotriva Elenei Rybakina (20 de ani, 19 WTA), care a învins-o pe Petra Martic (15 WTA), scor 7-5(5), 7-6(2).

Halep și Rybakina s-au întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în 2019, la Wuhan. Simona Halep s-a accidentat și a abandonat la scorul de 5-4 pentru adversară în primul set.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre Elena Rybakina. Gazetarul ne invită să ne imaginăm inteligența și maturitatea în joc a jucătoarei din Kazahstan, cu forța Arynei Sabalenka, jucătoare învinsă de Halep în sferturile de finală. „O să avem un meci foarte frumos”


DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI.

În sferturi, Simona Halep a trecut de Aryna Sabalenka, scor 3-6, 6-2, 6-2. Înainte de meciul Simonei va avea loc cealaltă semifinală, între Petra Martic și Elena Rybakina, de la ora 15:00.

Halep s-a mai duelat cu Brady în urmă cu o lună, la Australian Open. Românca s-a impus fără mari probleme atunci. Halep e favorită și de această dată la casele de pariuri, având o cotă de 1.40 pentru un succes contra lui Brady. Sportiva din SUA are o cotă de 2.80 pentru o eventuală calificare în finală.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri