Sari la conținut

Lucian Bute a scăpat de suspendare

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la supermijlocie, a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicaţiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack, şi poate urca din nou în ring în 2017, relatează presa canadiană.

Badou Jack v Lucian Bute

Foto: Gulliver/GettyImages

Actualizare: Boxerul român a afirmat pe contul său de Instagram că a fost „cea mai dificilă” bătălie a carierei sale. Detalii.

Pugilistul Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate.

Preşedintele WBC, Mauricio Sulaiman, a anunţat, la 26 mai, că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

Digi Sport precizează că Bute şi-a bazat apărarea pe faptul că a ingerat un supliment alimentar contaminat. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are acelaşi rezultat în privinţa creşterii rezistenţei şi a masei musculare.

Fostul campion mondial şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia, iar în august analiza cerută de preparatorul său fizic, Angel Heredia, a unui supliment numit Dynamita P.M. Night Fuel, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, s-a dovedit că prezenta urme de contaminare cu ostarină.

Lucian Bute şi avocatul său, Howard Jacobs, au explicat circumstanţele în care s-a produs testul pozitiv şi au reuşit să convingă, evitând suspendarea.

Pugilistul în vârstă de 36 ani a fost campionul mondial IBF al categoriei supermijlocie între 2007 şi 2012, perioadă în care şi-a apărat centura de nouă ori.

Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (25 prin KO), un meci egal şi trei înfrângeri în cariera profesionistă.