Marea întrebare pentru Simona Halep în meciul de astăzi. WTA o consideră favorita turneului

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep Roland GArros

Simona Halep este marea favorită a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, consideră site-ul WTA. Simona poate deveni, pentru prima dată, numărul unu mondial, dacă trece de Pliskova și de învingătoarea meciului dintre Bacsinszky şi Ostapenko.

Ar fi primul titlu de Grand Slam din cariera Simonei și i-ar cimenta locul în topul jucătoarelor de elită din lume.

"Două jucătoare cu stiluri diferite, ambele aproape de cea mai mare performanţă din carieră", a prefaţat site-ul WTA a doua semifinală de la Roland Garros, care va avea loc după meciul dintre Bacsinszky şi Ostapenko, programat la ora 16.00.

"Cehoaica a început turneul din acest an după ce a câştigat doar două meciuri la Roland Garros. Zgura e singura suprafaţă unde nu are încă nicio finală de turneu Premier. Cele mai importante arme ale ei, forehand-ul şi serviciul, au fost neutralizat în decursul turneului. Bacsinszky (57%) şi Halep (50%) au avut mai mult succes cu al doilean serviciu decât Pliskova (48 %). La capitolul mingi de break salvate, Bacsinszky are 73 %, Halep 66 %, iar Pliskova 54 %", au analizat partida cei de la WTA, scrie Digisport.ro.

Sursa citată a anticipat cum va arăta meciul şi din perspectiva Simonei Halep. "Marea întrebare pentru Halep este dacă poate reveni şi se poate concentra din nou la acelaşi nivel la 24 de ore după revenirea miraculoasă contra Svitolinei. Un titlu la Roland Garros i-ar oferi nu doar primul Grand Slam, ci şi locul 1 mondial. Halep a dat impresia, la conferinţa de presă, că a uitat de acel meci şi a mers mai departe".

WTA o consideră favorită pe româncă în faţa Pliskovei

"Halep conduce cu 4-1 la meciuri directe şi va fi primul duel dintre cele două pe zgură. Halep vine la acest turneu după un sezon bun pe zgură, care i-a permis să joace semifinale la Stuttgart, să câştige la Madrid şi să ajungă în finală la Roma. Pliskova are un palmares de 4-4 pe zgură în acest an, mai slab chiar şi decât al surorii Kristyna, 5-3. Pe hârtie, Halep este favorită pe această suprafaţă. În acest an, ea a avut noroc şi pentru că a evitat ploaia şi condiţiile meteo nefavorabile care au afectat unele meciuri", au mai scris cei de la wtatennis.com.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri