Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Simona Halep, după ce sportiva a devenit numărul 1 mondial

Data publicării:
halep iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat-o luni, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, pe Simona Halep pentru obţinerea primului loc în clasamentul WTA, scrie News.ro.

”Felicitări, Simona Halep, pentru obţinerea primului loc în clasamentul WTA! Profesionalismul, determinarea şi dedicarea demonstrate pe terenul de tenis au făcut posibilă această extraordinară performanţă!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

WTA a acuzalizat duminică seară clasamentele, iar Simona Halep este pe locul I, atât în cel general, cât şi în cel care contează pentru Turneul Campioanelor. Halep a devenit oficial cea mai bună jucătoare din lume, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Halep este prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, în 1975.

Sportiva din Constanţa a acumulat 6.175 de puncte şi a urcat de pe locul al doilea pe locul I, în timp ce fosta ocupantă a primei poziţii, spaniola Garbine Muguruza, are 6.135 de puncte. În clasamentul Race, care contează pentru Turneul Campioanelor, Halep a urcat de pe locul 3 pe locul 1, cu 5.675 de puncte, în timp ce Muguruza a coborât pe poziţia a doua, cu 5.635 de puncte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri