Mii de persoane la înmormântarea fotbalistului Davide Astori. Procurorii au făcut public rezultatul autopsiei

Data actualizării: Data publicării:
Davide Astori
Foto: Guliver/Getty Images

Mii de persoane s-au adunat în piețele din Florența, joi, pentru a-i aduce un ultim omagiu căpitanului Fiorentinei, Davide Astori, care a murit subit duminică, după ce inima i s-a oprit în somn.

Davide Astori
Foto: Guliver/Getty Images

Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a fost găsit mort în camera sa de hotel, după ce a suferit un stop cardiac, cu doar câteva ore înainte ca Fiorentina să joace meciul din Serie A împotriva formației Udinese.

Colegi de echipă, politicieni, fani și foști rivali s-au adunat în fața Bisericii Santa Croce, din Florența, pentru a participa la înmormânatarea fotbalistului. Aceștia au afișat bannere și fulare cu mesajul „Pentru totdeauna, Căpitanul nostru”.

Duminică, moartea subită a lui Astori a șocat întreaga lume. Fotbalistul avea doar 31 de ani și nimeni nu-l știa să fi suferit de vreo boală, cu atât mai puțin una cu potențial fatal.

GettyImages-929119920
Foto: Guliver/Getty Images

Rezultatul autopsiei a arătat că Davide Astori a murit din cauza unui stop cardiac, posibil „de origine bradicardică”, ceea ce înseamnă că fotbalistul ar fi avut un puls foarte scăzut.

„Este vorba de o moarte de cauză cardiacă, fără indicii macroscopice, probabil o bradicardie, bătăile inimii încetinindu-se, până când inima s-a oprit ”, a spus procurorul Antonio De Nicolo, precizând că s-a constatat şi că fotbalistul avea edem pulmonar şi congestie poliviscerală.

Pentru stabilirea unui diagnostic definitiv sunt necesare însă investigaţii histologice detaliate, a adăugat procurorul.

Bradicardia constă în scăderea frecvenţei cardiace sub 60 de bătăi pe minut.

Davide Astori Funeral Service In Florence
Foto: Guliver/Getty Images

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri