Militarii români se pregătesc de Invictus Games 2017

Data publicării:
invictus

România se pregătește să participe la Invictus Games în 2017. Sunt jocurile paralimpice dedicate eroilor din teatrele de operațiuni. Astăzi, ministrul apărării naţionale şi şeful Statului Major General vor prezenta detaliile despre competiţie, într-o videoconferinţă cu cinci garnizoane din ţară, printre care şi Comandamentul Diviziei 4 Infanterie din Cluj-Napoca.

Videoconferinţa începe la ora 12:30, iar la sediul Diviziei 4 Infanterie din Cluj-Napoca sunt aşteptaţi să participe 20 de militari răniţi în operaţiuni periculoase din Irak şi Afganistan, cei mai mulţi dintre ei de la Brigada 81 Bistriţa.

Vor fi încurajaţi să facă parte din echipa României cât mai mulţi militari, indiferent de tipul de dizabilitate pe care o au, dar şi familiile acestora, care le vor putea fi alături atât pe timpul pregătirii şi antrenamentelor, cât şi în timpul competiţiei din Canada.

Invictus Games 2017 va avea loc în Toronto, Canada, între 23 şi 30 septembrie, iar la competiţie vor participa peste 550 de militari răniţi din 17 ţări aliate.

Evenimentul sportiv a fost creat la iniţiativa Prinţului Harry, în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri