Naţionala Bulgariei, pedepsită de UEFA pentru scandările rasiste de la meciul Anglia-Bulgaria

Data publicării:
Bulgaria v England - UEFA Euro 2020 Qualifier
Foto: Guliver / GettyImages

Echipa naţională de fotbal a Bulgariei a fost sancţionată de UEFA după meciul cu Anglia în care suporterii săi au scandat sloganuri rasiste, au făcut salutul nazist şi au întrerupt cu huiduieli imnul naţional al echipei adverse, relatează CNN.

Echipa Bulgariei va juca următoarea partidă pe teren propriu cu porţile închise ca pedeapsă pentru comportamentul rasist al suporterilor săi la meciul Anglia- Bulgaria din etapele de calificare în Euro 2020.

Asociaţia bulgară de fotbal a primit, de asemenea, o amendă de 85 000 de euro pentru comportamentul abuziv al bulgarilor din tribune. Pedeapsa administrată de UEFA vine după ce suporterii bulgari au imitat sunete de maimuţă atunci când au intrat pe teren jucătorii de culoare ai naţionalei Angliei, dar şi în alte momente importante ale partidei. Susţinătorii bulgari au fost, de asemenea, fotografiaţi făcând salutul nazist în tribune.

Pe lângă sancţiunea în bani, Asociaţia Bulgară de Fotbal va trebui să afişeze şi bannere pe care va fi inscripţionat mesajul „Spune «Nu» rasismului”.

Noaptea meciului Anglia-Bulgaria a fost descrisă de şeful Asociaţiei Engleze de Fotbal, Greg Clarke, drept una dintre cele mai revoltătoare din câte a văzut până acum în fotbal. Meciul care s-a încheiat cu scorul 6-0 pentru Anglia a fost întrerupt de două ori din cauza scandărilor rasiste.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri