Novak, la Digi FM: Poate fetele se răzgândesc. Vreau să înțeleg cum gândește un tenismen care refuză să participe la Jocurile Olimpice

Data publicării:
Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, la o conferinta
Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, s-a declarat dezamăgit de decizia jucătoarelor de tenis de a nu participa la Jocurile Olimpice. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, s-a declarat dezamăgit de decizia retragerii mai multor jucătoare de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, între care Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan. Novak a precizat, vineri, la Digi FM, că le-a convocat pe jucătoare la o discuție, în care speră că le va face să se răzgândească. "Vreau să înteleg cum gândește un tenismen care refuză să participe la Jocurile Olimpice", a mai spus ministrul.

Federația română de Tenis a trimis o scrisoare cu explicații, iar Comitetul Olimpic Român a anunțat că analizează situația creată. 

Eduard Novak și-a exprimat supărarea încă de joi, într-o postare pe Facebook, iar vineri dimineață a declarat la Matinalul Digi FM că nu înțelege "cum e cu olimpismul ăsta". 

"Este o dezamăgire, în primul rând. Faptul că primești un comunicat din partea Federației de Tenis, când ai patru jucătoare calificate la Jocurile Olimpice, care încă joacă, și tu spui că, de fapt, sunt accidentate, nu și-au revenit. Sau că MTS-ul nu a finanțat federația timp de trei ani. Chiar nu mai înțeleg cum e cu olimpismul ăsta. Ce treabă au problemele lor juridice pe care le-au avut, este chiar problema lor. Mai mult decât atât, au fost finanțați cu foarte mulți bani de la COSR, tot din banii MTS-ului", a declarat Novak, potrivit sursei citate. 

Ministrul Tineretului și Sportului a precizat că le-a convocat pe jucătoarele de tenis la o discuție, în care speră că le va face să se răzgândească în privința deciziei retragerii de la Jocurile Olimpice.

"Vreau să trag un semnal de alarmă. Poate fetele și federația se răzgândesc. Nu suntem deloc bine în sportul românesc și avem nevoie de exemple. O să le lansez o întâlnire și aștept să se reîntoarcă în țară și să avem o întâlnire pe această temă. Vreau să înțeleg cum gândește un tenismen care refuză să participe la Jocurile Olimpice. Ca să știm, în noua strategie pe care o elaborăm, cum să se gândim și noi", a mai spus Novak.

Ascultă AICI interviul integral acordat de Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, la Digi FM.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri