Novak: Toate jucătoarele de tenis calificate au refuzat să participe la Jocurile Olimpice. Este un mesaj toxic pentru tot sportul

Data publicării:
minge de tenis
Toate jucătoarele române de tenis care au dreptul de a participa la Jocurile Olimpice s-au retras din competițieFoto: GettyImages

Ministrul Sportului, Eduard Novak, spune că este dezamăgit că toate jucătoarele române de tenis care au dreptul de a participa la Jocurile Olimpice s-au retras din competiție și precizează că anul viitor va analiza foarte serios ce programe ale Federației Române de Tenis va finanța.

Novak spune că este foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice.

„Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre.”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Oficialul MTS mai precizează că instituția pe care o conduce va analiza foarte serios de anul viitor ce programe va finanța pentru Federația Română de Tenis, solicitând totodată o reacție oficială a federației referitor la acest caz.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, luni seara, că jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 în clasamentul mondial, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nimic nu-mi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, dar, din păcate, recuperarea după accidentarea mea la gambă necesită mai mult timp și am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirea produsă de retragerea de la Open-ul francez și de la Wimbledon, lipsa mea de la Jocurile Olimpice este extrem de greu de suportat, dar sunt hotărâtă să revin mai puternică. Voi urmări și voi încuraja sportivii români de acasă”, a scris Simona Halep pe facebook după acest anunț.

Patricia Țig era și ea eligibilă pentru a participa la Jocurile Olimpice, dar a refuzat din start invitația, invocând accidentări.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri