Papa Douba Diop, vedeta Senegalului și călăul Franței la Cupa Mondială din 2002, a murit la 42 de ani

Data publicării:
Pape Bouba Diop se antrenează
Pape Bouba Diop înaintea meciului cu Franța de la Cupa Mondială din Coreea de Sud, din 2002. Sursa foto: Profimedia Images

Fostul jucător din Premier League și vedetă a naționalei Senegalului, Papa Douba Diop, a murit la 42 de ani, potrivit mai multor surse citate de CNN.

Televiziunea ESPN a anunțat, citând surse anonime, că Diop ar fi fost diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica (ALS).

Diop a avut 63 de apariții pentru Senegal și momentul său de glorie pentru echipa națională a statului african a fost în 2002, la Cupa Mondială, când a marcat primul gol al turneului împotriva Franței, campioana mondială en-titre. Meciul s-a încheiat 1-0 pentru Senegal, iar Franța avea să plece acasă încă din faza grupelor, nereușind să macheze nici măcar un gol.

Papa Douba Diop a mai înscris două goluri pentru Senegal la acel turneu, iar echipa sa a ajuns până în sferturile de finală.

FIFA a anunțat duminică că a aflat "cu tristețe" de moartea lui Diop. "Un erou al Cupei Mondiale va rămâne întotdeauna un erou", a transmis forul internațional într-un mesaj pe Twitter.

Diop și-a început cariera fotbalistică în Senegal, iar de acolo a ajuns la cluburi din Franța și Elveția. Cea mai mare parte din carieră și-a petrecut-o în Premier League, la Fulham și Portsmouth.

Supranumit "Dulapul" - avea 1,96 metri înălțime, Diop a câștigat Cupa Angliei cu Portsmouth.

După un scurt episod la AEK Atena, Diop s-a întors în Anglia, unde a jucat pentru West Ham United, iar apoi și-a încheiat cariera în 2013, la Birmingham City.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri