Reacția patinatoarei care a scris istorie la Olimpiadă, după ce a aterizat perfect la cea mai dificilă săritură

Data actualizării: Data publicării:
mirai nagasu

Patinatoarea Mirai Nagasu a devenit prima americancă din istorie care a reușit o săritură triplu axel la Jocurile Olimpice. Sportiva a reușit să aterizeze perfect cel mai dificil salt din patinaj și a scris istorie la Pyeongchang, relatează CNN.

La finalul reprezentației, Nagasu s-a bucurat enorm pentru performanța sa, iar imaginile cu zâmbetul ei larg au făcut înconjurul lumii. Nagasu este a treia patinatoare care reușește să execute o săritură triplu axel la Jocurile Olimpice de iarnă, după patinatoarele japoneze Midori Ito și Mao Asada.

Saltul triplu axel este atât de dificil deoarece trebuie executată cu fața spre direcția de mers și constă în trei rotiri și jumătate, înainte de a ateriza. Americanca Tonya Harding a fost prima patinatoare din lume care a reușit această săritură într-o competiție, în 1991, precum și Kimmie Meissner, în 2005, însă nicio sportivă din SUA nu a putut până acum să o execute la Jocurile Olimpice.

Mirai Nagasu a primit un punctaj de 137,53, al doilea cel mai bun scor din competiție, iar performanța sa a contribuit la scorul echipei de patinaj a SUA, care a cucerit astfel medalia de bronz.

„Cu siguranță am făcut istorie în această seară. Știam că va veni această zi”, a declarat Nagasu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri