Piloții de Formula 1 nu mai au voie să facă declarații și gesturi politice fără aprobarea FIA

Data publicării:
lewis hamilton dupa o cursa
În vizorul FIA sunt recentele luări de poziţie ale unor piloţi ca Lewis Hamilton sau Sebastian Vettel. Foto: Profimedia

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi-a actualizat Codul Sportiv Internaţional (CSI), care le interzice acum piloţilor luările de poziţie politice sau religioase fără permisiunea sa, informează L'Equipe.

Codul Sportiv Internaţional se aplică tuturor participanţilor la competiţiile care au loc sub egida FIA.

În acest cadru, un articol a fost modificat, acum fiind prevăzut că va fi considerată „o încălcare” a CSI „formularea generală şi afişarea de declaraţii sau comentarii politice, religioase şi personale, în special cu încălcarea principiului general al neutralităţii, prevăzut de FIA în statutul său, cu excepţia aprobării prealabile în scris de către FIA pentru competiţiile internaţionale sau de către ASN (autoritatea sportivă naţională) competentă pentru competiţiile naţionale aflate sub jurisdicţia lor”.

În vizorul FIA sunt recentele luări de poziţie ale unor piloţi ca Lewis Hamilton sau Sebastian Vettel. În 2020, Hamilton a purtat pe podium, la Marele Premiu al Toscanei, un tricou pentru a protesta împotriva violenţelor poliţiei din Statele Unite. În acest an, Vettel a afişat pe casca sa, la MP de la Montreal, o inscripţie cerând încetarea exploatării nisipurilor petroliere din Canada.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri