Preşedintele Argentinei nu merge în Qatar pentru finala Cupei Mondiale și sugerează că motivul ține de o superstiție

Data actualizării: Data publicării:
Alberto Fernandez
Preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, a declarat că nu va merge în finala Cupei Mondiale, Argentina-Franţa. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele argentinian, Alberto Fernandez, a declarat că nu va merge în finala Cupei Mondiale, Argentina-Franţa, spre deosebire de omologul său francez Emmanuel Macron. El a sugerat că ar fi vorba de o superstiţie, pentru a nu aduce ghinion echipei naţionale, în condițiile în care deja pe rețelele sociale au apărut deja sute de mesaje cu hashtag-ul #AlbertoMufa de la utilizatorii care vor să îl împiedice pe președinte să meargă la meci.

"La fel ca milioane de compatrioţi, mă voi bucura de finala Cupei Mondiale acasă. Voi trăi acest moment fantastic aşa cum am făcut până acum, alături de ai mei. Cei mai buni dintre oamenii noştri vor fi pe teren şi în tribune vor fi susţinătorii glorioşi”, a scris preşedintele de centru-stânga pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Până la urmă, cabalele sunt cabale”, a spus el, referindu-se la „cabalas”, aceste superstiţii, extrem de răspândite printre argentinieni în materie de fotbal, care constau în reproducerea scrupuloasă a unei formule, a unui gest, a unui obicei, care a fost asociat cu victoria - în acest caz cele cinci victorii consecutive ale Argentinei

La aceasta se adaugă şi teama politicienilor argentinieni de a fi percepuţi ca „mufa” (cel care poartă ghinion) dacă sunt prezenți la un meci important care ar fi pierdut.

Predecesorul lui Fernandez, liberalul Mauricio Macri (2015-2019, a participat la mai multe meciuri, inclusiv la înfrângerea şoc din meciul de debut al Argentinei împotriva Arabiei Saudite (1-2). De aici şi suspiciunea de „mufa”.  

Pe rețelele de socializare au apărut deja sute de mesaje cu hashtag-ul #AlbertoMufa de la utilizatorii care vor să îl împiedice pe președinte să plece în Qatar.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri