Gabriel Sâncrăian, prima reacție după ce a fost depistat pozitiv

Data actualizării: Data publicării:
sancraian crop getty
Foto: Gulliver/Getty Images

Halterofilul Gabriel Sâncrăian, medaliat cu bronz la JO de la Rio, a declarat pentru News.ro că nu a primit nicio informare oficială privind un test doping pozitiv şi că nu se consideră vinovat, adăugând că nu a luat substanţe interzise şi că nu ştie ce înseamnă epitestosteron, ”doar că se găseşte în corp”.

sancraian crop getty
Foto: Gulliver/Getty Images

”Eu nu am primit nimic oficial despre vreun test doping pozitiv. Am primit doar un telefon că ar fi ceva probleme cu proba A, pe care l-am făcut imediat după concurs, şi apoi mi s-a cerut şi acordul pentru proba B. Eu ştiu că un rezultat pozitiv la test doping trebuia să-l primesc în 48 de ore, or eu am mai stat la Rio încă cinci zile şi nimeni nu a spus nimic. A fost caz de halterofil găsit dopat acolo, a şi plecat acasă după concurs, au fost alţi doi trimişi acasă înainte de concurs.... Am înţeles că la mine ar fi vorba de nişte valori la epistestosteron, care ştiu doar atât că se găseşte în corp. Nu vine din medicamente sau substanţe pe care le iei. Eu nu am luat nimic, nu mă simt vinovat, au fost vitamine şi totul supravegheat medical. Nu mă pricep la astfel de substanţe, ca epitestosteron, sunt cam şocat şi aştept un răspuns oficial, mai ales că se testează şi proba B”, a declarat Gabriel Sâncrăian pentru News.ro.

Sâncrăian, care se află la Bacău în aceste zile, a precizat că în 2016 a mai fost supus testărilor antidoping. ”Înainte de Olimpiadă am mai avut 2-3 testări şi nu au fost probleme. Nu ştiu ce să spun, atâta timp cât nu am nimic oficial. Sunt acuzat, dar nu există vreo dovadă nici de la CIO, nici de la federaţia internaţională, nici de la a noastră. Repet: nu mă simt vinovat, nu am luat ceva interzis”.

Gabriel Sâncrăian a câştigat medalia de bronz la haltere, la categoria 85 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Rio. Românul a avut atunci un total de 390 de kilograme, la fel ca Denis Ulanov (Kazahstan). Kazahul s-a clasat pe locul 4 deoarece Sîncrăian avea o greutate corporală mai mică decât el.

Anunţul privind rezultatul pozitiv al său la un test antidoping a fost făcut, luni, de TVR.

În 2013, Gabriel Sâncrăian a fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost suspendat doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri