Prima reacție a lui Ionuț Lupescu, după ce a pierdut alegerile pentru șefia FRF

Data actualizării: Data publicării:
ionut lupescu Oradea

Ionuț Lupescu s-a declarat dezamăgit după ce a pierdut alegerile pentru șefia Federației Române de Fotbal, iar Răzvan Burleanu a câștigat un nou mandat la FRF cu un scor categoric. Burleanu a obţinut chiar 168 de voturi faţă de numai 78 câte a obţinut contracandidatul său principal, Ionuţ Lupescu. Diferența aceasta mare de voturi este o surpriză, în condițiile în care așteptările erau să existe măcar un al doilea tur de scrutin.

Ionuţ Lupescu a declarat, după ce a pierdut alegerile de la FRF în favoarea lui Răzvan Burleanu, că le urează membrilor federaţiei să aibă parte de dezvoltarea pe care şi-o doresc.

"Vreau să le mulţumesc în primul rând celor care m-au votat, dar şi celor care au avut o altă opţiune. Eu cred că a fost de datoria mea să vin şi să încerc să redresăm fotbalul, să putem să-l dezvoltăm. Eu sper ca în următorii patru ani să aveţi o dezvoltare aşa cum vă doriţi şi să aveţi performanţa pe care toată lumea o aşteaptă", a declarat Lupescu, după alegeri.

Ionuț Lupescu: Mă așteptam la mai mult, dar mă simt împlinit pentru că am oferit o alternativă. Aș fi regretat dacă nu aș fi făcut acest pas. Adunarea generală a hotărât în acest fel, sper să facă performanță. Suporterii vor fi foarte atenți la ce se va întâmpla în următorii ani.

Erați sigur că veți câștiga din primul tur?

Ionuț Lupescu: Am crezut că sunt oameni care doresc dezvoltarea fotbalului, dar nu a fost chiar așa.

Va fi o relație tensionată cu Burleanu?

Ionuț Lupescu: Continuă cu jignirile și respectul nu prea îl arată lumii fotbalului.

Vă întoarceți la UEFA?

Ionuț Lupescu: Mă duc până acasă.

Ați auzit discursul lui Burleanu, în care a spus că v-a ciuruit?

Ionuț Lupescu: E lipsă de respect față de oamenii din fotbal. Am crezut că în România contează respectul, dar nu e așa.

Toata lumea credea că veți câștiga după ce v-ați afișat cu Dragnea și Firea.

Ionuț Lupescu: Nu m-am afișat cu Dragnea, m-am văzut cu reprezentanții partidelor politice, pentru că fotbalul românesc e finanțat de autoritățile locale. Rolul unui președinte e să se ducă să se bată pentru sport. E nevoie de o legislație care să permită oamenilor să investească în sport, astfel ca oamenii să stea liniștiți, să nu mai aibă probleme.

V-a lăsat un gust amar această experiență?

Ionuț Lupescu: Dacă nu aș fi încercat, aș fi regretat toată viața. Dacă oamenii au decis că nu e nevoie de mine, atunci nu e nicio problemă. Sper să nu mai fie date mincinoase sau trunchiate. Îmi doresc ca fotbalul românesc să ajungă acolo unde a fost odată. Fotbalul românesc nu are nevoie de ajutorul meu.

Răzvan Burleanu a câştigat, miercuri, un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după ce l-a învins clar, încă din primul tur de scrutin, pe principalul contracandidat Ionuţ Lupescu.

Burleanu a obţinut 168 de voturi, iar Ionuţ Lupescu 78 de voturi. Marcel Puşcaş a primit 8 voturi, iar Ilie Drăgan niciun vot. La Adunarea Generală au votat 254 de membri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri