Sari la conținut

„E ca un zid de cărămidă”. Organizatorii de la Australian Open, impresionați de revenirea Simonei Halep

Simona Halep a avansat în finala Australian Open 2018 după câteva meciuri istovitoare, în care sportiva a dat dovadă de mult calm și o tărie pe care nu le-a mai afișat la fel de mult până acum. Sportiva nu a mai cedat sub presiune, ca în alte meciuri, și a reușit să se impună salvând mingi de meci și valorificându-și oportunitățile.

Live Text | HALEP - WOZNIACKI FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018. Un meci pentru istorie

După un start dificil de meci, în care a fost condusă cu 3-0, Simona a revenit formidabil și a reușit să recupereze în primul set. La scorul de 4-5 în favoarea danezei, Australian Open remarcă faptul că românca a început să își intre în joc. „E ca un zid de cărămidă”, „Simona ia foc și sparge o defensivă de elită”. 

Acest lucru a fost observat și de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a declarat că Simona Halep i-a răsturnat unele convingeri, dar și de organizatorii turneului Australian Open. Cu puțin timp înainte de finala dintre Halep și Wozniacki, Australian Open scrie că „Pentru Wozniacki, strategia este una clară: să pună în mișcare cât mai multe mingi și să o lase pe Halep să se autodistrugă. Problema este că Halep nu se mai autodistruge”.

„Pentru Simona Halep acesta este, fără îndoială, meciul carierei sale. Pentru sportivă a fost un adevărat roller coaster turneul acesta”, mai notează Australian Open.

„Simona Halep a început prin a-și scrânti glezna și s-a simțit „aproape moartă” după ce a supraviețuit unui maraton în turul trei și a fost apoi forțată să salveze mingi de meci în setul decisiv din semifinale, contra lui Angelique Kerber.

După ce și-a propus să devină mai curajoasă dacă va mai ajunge într-o finală de Grand Slam, în urma trofeului pierdut în 2017 la Roland Garros, curajul Simonei, dar și drama de pe teren au fost la cote înalte.

Există similarități între tenisul Simonei și cel al Carolinei Wozniacki, care o va face pe româncă să alerge, să alerge și să alerge.

Pentru Simona Halep este un nou an, o suprafață de joc diferită și o nouă adversară. Iar șansa lui Halep acum nu este numai la o victorie, dar la o victorie cu adevărat curajoasă”, mai scriu australienii.