Rareș Bogdan cere Comisiei Europene să afle exact ce a decis UEFA în legătură cu harta Ungariei Mari

Data publicării:
Rareș Bogdan gesticulează în timpul unui discurs
Europarlamentarul Rareș Bogdan pune din nou la zid oficialii UE pe care îi acuză că îi tratează pe români ca pe "cetățeni de mâna a doua" și le cere "să termine aceste negocieri scandaloase care ignoră aspirația românilor". Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că va interpela Comisia Europeană pentru a cere clarificări din partea UEFA după ce Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că a primit acceptul UEFA și FARE de a folosi simbolul Ungariei Mari pe steagurile și fularele pe care suporterii le afișează la meciurile naționalei. 

"Trebuie să aflăm ce a decis, exact, UEFA, în ce context! Pentru asta, interpelez Comisia Europeană pentru a cere UEFA, cu care are un parteneriat pe Pactul Verde, precizări legate de pretinsa autorizare a folosirii hărții Ungariei Mari pe drapele și bannere la meciurile naționalei din țara vecină.

În interpelarea mea, cer Comisiei să afle ce, exact, a decis UEFA, deoarece un comunicat al FRF spune că nu a fost autorizată afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal.

Așa ar fi și normal, de vreme ce revizionismul și instigarea la ură nu sunt acceptate în sport.

Până la alte comunicări oficiale, este posibil să fie o tentativă de destabilizare a climatului din România. Model cunoscut, nu?", a transmis Rareș Bogdan pe Facebook.

Federaţia Română de Fotbal a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că UEFA nu a autorizat cererea Federaţiei Maghiare de Fotbal.

Totodată, Federaţia Română de Fotbal aminteşte că "revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la urâ şi violenţă la meciurile din competiţiile europene".

Federaţia maghiară de fotbal anunţase marţi că a primit, în urma unui demers făcut la UEFA, acceptul ca suporterii săi să poată afişa steagul Ungariei Mari, cu regiuni ale ţărilor învecinate, precum Transilvania, ca pe un "simbol istoric", fără conotaţii politice.

Citește și: Ciolacu, reacție la folosirea hărții cu Ungaria Mare pe stadion: „Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competițiile sportive” 
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri