Revelația de la US Open. Sportiva de pe locul 418 WTA este și ea uimită de cât de bine joacă

Data publicării:
2015 Brisbane International - Day 1
Foto: Guliver/Getty Images

Elina Svitolina din Ucraina, locul 4 WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 7-6 (2), 1-6, 6-4, de americanca Madison Keys, locul 16 WTA, în optimile de finală ale US Open. Ucraineanca avea şanse de a ocupa locul 1 WTA la finalul competiţiei de la Flushing Meadows.

2015 Brisbane International - Day 1
Foto: Guliver/Getty Images

Keys va juca în turul următor cu o adversară mai puţin aşteptată. Kaia Kanepi din Estonia, locul 418 WTA, a ajuns în această fază după ce a depăşit-o, cu 6-4, 6-4, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 38 WTA. În vârstă de 32 de ani, Kanepi a fost numărul 15 mondial în 2012. În 2010, ea a mai atins faza sferturilor de finală, la US Open.

Kaia Kanepi a fost la un pas să se retragă din tenis, după ce s-a îmbolnăvit de virusul Epstein-Barr și a început să resimtă dureri îngrozitoare în ambele picioare. Sportiva estonă în vârstă de 32 de ani este revelația acestui an la US Open, unde a reușit să ajungă în semifinale. Kanepi susține că nici ei nu îi vine să creadă cât de bine s-a descurcat la acest turneu.

„Sunt uimită că joc atât de bine. În iunie anul trecut nici nu îmi mai păsa dacă voi mai juca tenis vreodată. Am încercat să am o viață normală și să mă bucur de ea. Însă mi-am dat seama că este important să faci ce îți place. Atunci vei avea și rezultate. Este foarte greu de crezut că am ajuns până aici, după tot ce s-a întâmplat. Nu mă așteptam”,a declarat Kaia Kanepi.

Karolina Pliskova, locul 1 WTA, a învins-o, luni, cu 6-1, 6-0, pe Jennifer Brady, locul 91 WTA, în optimile de finală ale US Open. Brady o eliminase în meciul anterior pe Monica Niculescu. Acum, americanca s-a înclinat în 46 de minute în faţa numărului 1 mondial.

Pliskova va evolua în sferturi cu o altă jucătoare americană, Coco Vandeweghe, locul 22 WTA, care a trecut cu 6-4, 7-6 (2), de sportiva cehă Lucie Safarova, locul 37 WTA, în 99 de minute.

Dacă va ajunge în finală la Flushing Meadows, Pliskova îşi va recăpăta locul 1 mondial, pierdut în clasamentul "live" în faţa spaniolei Garbine Muguruza. Clasată pe locul 2 WTA, Simona Halep nu poate coborî mai jos de locul 3 după US Open.

În celelalte sferturi de finală ale US Open se vor juca partidele Venus Williams (SUA, locul 9 WTA) - Petra Kvitova (Cehia, locul 14 WTA) şi Sloane Stephens (SUA, locul 83 WTA) - Anastasija Sevastova (Letonia, locul 17 WTA).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri