RG | Numărul 1 mondial și campionul en-titre, eliminat în semifinale de Wawrinka

Data actualizării: Data publicării:
2017 French Open - Day Thirteen
Foto: Guliver/GettyImages

Tenismanul elvețian Stanislas Wawrinka s-a calificat vineri pentru a doua oară în finală la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, învingându-l în cinci seturi, 6-7 (6/8), 6-3, 5-7, 7-6 (7/3), 6-1, în 4 ore și 34 minute de joc, pe britanicul Andy Murray, nr. 1 mondial, deținătorul titlului.

2017 French Open - Day Thirteen
Foto: Guliver/GettyImages

Wawrinka (32 ani), nr. 3 mondial, a câștigat titlul la Roland Garros în 2015.

Duminică, în finală, Wawrinka va juca împotriva jucătorului spaniol Rafael Nadal, locul 4 ATP şi favorit 4 care s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, trecând în semifinale de austriacul Dominic Thiem, numărul 7 mondial şi cap de serie 6, scor 6-3, 6-4, 6-0.

Învingător în Openul Australiei în 2014 și la US Open în 2016, elvețianul va încerca să-și păstreze invincibilitatea în finalele turneelor de Mare Șlem. În fața lui Murray, Wawrinka a reușit 87 de lovituri câștigătoare, cu prețul a 77 de greșeli neforțate.

„Am fost ezitant la încheierea primului și celui de-al treilea set, dar simțeam că pot să preiau din nou controlul. Andy te face întotdeauna să joci o minge în plus, pune stopuri și te determină să joci prost”, a comentat Wawrinka în fața spectatorilor de pe Central, care l-au susținut de la un capăt la altul al meciului.

„Cu o ambianță ca asta, nu poți decât să dai totul. Este incredibil să pot juca din nou o finală aici”, a adăugat el.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri