Video Robert Glință, portdrapel al României la Jocurile Olimpice: „Sunt foarte umil, în delegația României se află personalități fabuloase”

Data actualizării: Data publicării:
robert glinta la digi24
Înotătorul Robert Glință a fost desemnat, alături de canotoarea Mădălina Bereș, portdrapel al delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Digi24

Înotătorul Robert Glință a declarat joi la Digi24 că primește „umil” onoarea de a fi desemnat portdrapel al delegației României la Jocurile Olimpice, întrucât consideră că în lot sunt sportivi cu performanțe extraordinare, validate la ediții precedente ale Jocurilor Olimpice, precum gimnastul Marian Drăgulescu.

„A fost o veste surprinzătoare și pentru mine, astăzi am aflat. Sunt foarte umil pentru că știu că în delegația României se află niște personalități fabuloase în ceea ce privește palmaresul lor dobândit la edițiile anterioare ale Jocurilor Olimpice. Vorbim de Marian Drăgulescu, la gimnastică masculin, care este probabil cel mai sonor nume din delegația masculină română la această ediție a Jocurilor Olimpice. Eu sunt foarte umil, pentru că încă nu am ajuns să cuceresc aceste titluri sau să reprezint cu așa mare mândrie (țara), cum au reușit deja colegii mei, delegații, la edițiile precedente ale Jocurilor Olimpice”, a spus Robert Glință la Digi24. „Primesc cu foarte mare umilință, dar sunt foarte onorat de această decizie și promit că voi reprezenta cu cea mai mare cinste și bucurie portdrapelul României pe arena de la Tokyo la ceremonia de deschidere a Jocurilor”, a adăugat Robert Glință.

Înotătorul Robert Glință și canotoarea Mădălina Bereș au fost desemnați purtători de drapel pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Robert Glință a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri spate, la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, o premieră pentru înotul masculin românesc.

Mădălina Bereș este campioană mondială cu barca de 8+1 a României, dar și medaliată olimpică cu bronz la Rio în 2016. Are în palmares șase titluri europene și este reprezentanta celei mai numeroase delegații din Team România.

Este pentru prima oară când România are doi purtători de drapel

În ceea ce-l privește pe Robert Glință, mulți îl văd candidat la o medalie de aur la Tokyo. Întrebat dacă simte această presiune, înotătorul a mărturisit că da, dar asta este pentru el „o sursă extraordinară de energie”.

„Toți ochii sunt ațintiți spre mine, cu siguranță simt acest lucru, dar întotdeauna am încercat să mă folosesc într-un mod pozitiv de toate aceste emoții și de toată această presiune. Dorința cea mai mare vă dați seama că este a mea. Și eu îmi doresc să mă aflu în vârf și țintesc titlul de campion olimpic, indiferent cât de greu este de obținut acest rezultat. Competiția va fi extraordinar de puternică, știu foarte bine toți înotătorii la nivel mondial, dar tocmai datorită faptului că este competiția atât de puternică, asta mă face să fiu cea mai bună versiune a mea în fiecare zi și să fac tot posibilul să le țin piept pretendenților la titlul de campion olimpic, indiferent cât de greu și de imposibil este acest lucru. Dar dacă există șanse și 1 la sută ca eu să mă aflu printre aceștia, eu de aceste șanse vreau să mă țin și să devină realitate”, a promis Robert Glință.

Drumul spre succes nu a fost ușor pentru înotătorul român. Robert povestește că au existat și situații în care a fost nevoit să se adapteze la condițiile mai puțin bune din România.

Urmăriți în materialul video de mai jos interviul integral acordat de Robert Glință:

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri