Galerie Foto România, victorioasă în fața Rusiei. Naționala de rugby a câștigat Cupa Kiseleff

Data actualizării: Data publicării:
rugbist cu o cupa pe umar
Naționala României a învins Rusia la rugby și a câștigat Cupa Kiseleff Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Naţionala României a învins sâmbătă, cu scorul de 34-25 (24-7), reprezentativa Rusiei, în primul meci din acest an al competiţiei Rugby Europe Championship (REC), partida disputându-se pe stadionul naţional de rugby „Arcul de Triumf” din Capitală. Cu acest succes, România a intrat şi în posesia Cupei Kiseleff, pusă în joc între cele două naţiuni anul trecut, atunci când o câștigase Rusia, relatează Agerpres.

România a învins Rusia la rugby Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
România a învins Rusia la rugby Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încurajaţi permanent din tribune de câteva sute de suporteri, tricolorii au făcut un meci foarte bun în special în prima repriză, mai puţin în partea a doua a confruntării, dominându-şi adversarul care, anul trecut, reuşise să obţină victoria, la Soci, cu 18-13.

Sâmbăta viitoare, tot la Bucureşti, România va primi replica Portugaliei.

Meciurile din Rugby Europe Championship contează pentru calificarea la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franţa.

„Stejarii” au învins „Urșii”

Meciul nu a început prea bine pentru „Stejari”, care s-au văzut conduşi din minutul 5, când oaspeţii au beneficiat de un eseu de penalizare după o infracţiune în joc a apărării noastre chiar în faţa buturilor, la o fază de atac a ruşilor care au culcat balonul în terenul de ţintă. Tot atunci tricolorii au rămas temporar şi cu un om mai puţin, Dragoş Ser, cel care a comis infracţiunea, văzând cartonaşul galben şi părăsind terenul pentru zece minute.

Cu toate acestea, românii s-au aruncat în atac şi au făcut un joc foarte bun atât în grămezile ordonate, dar şi în jocul „la mână”, reușind egalarea în minutul 10 după eseul lui Ovidiu Cojocaru, transformat de Tudor Boldor.

Au urmat zece minute cu faze ofensive de o parte şi de alta, ambele echipe ratând câte o lovitură de pedeapsă, tricolorii prin Boldor, în minutul 13, ruşii prin Ramil Gaisin, în minutul 16.

Naţionala s-a desprins pe tabela de marcaj în minutul 21, printr-o încercare semnată de acelaşi Cojocaru, transformată de Boldor, acesta din urmă fructificând şi o lovitură de pedeapsă în minutul 32, pentru ca în minutul 36 să se stabilească şi scorul pauzei, după ce căpitanul Mihai Macovei a izbutit un eseu, transformat de jucătorul Stelei, scor 24-7.

În partea a doua a meciului, ruşii au redus din diferenţă prin Gaisin, care în minutul 44 a dus încă 3 puncte în dreptul echipei sale după concretizarea unei lovituri de pedeapsă, tot el marcând din acelaşi procedeu în minutul 48.

„Urşii” s-au apropiat apoi periculos pe tabela de marcaj după ce în minutul 60, Viktor Arhip a culcat balonul în terenul de ţintă al tricolorilor, Gaisin transformând eseul, însă „Stejarii” au revenit în joc izbutind, la rândul lor, un nou eseu, prin Gabriel Rupanu, transformat de Daniel Plai, în minutul 70.

Imediat însă oaspeţii au pus presiune pe defensiva noastră, astfel încât, în minutul 73, Dmitri Parhomenko a reuşit o încercare, însă Gaisin a ratat transformarea, scorul ajungând 31-25.

Cu doar două minute înainte de fluierul de final de meci al arbitrului englez Adam Leal, tricolorii au închis tabela de marcaj prin Daniel Plai care a fructificat o lovitură de pedeapsă, rezultatul fiind 34-25.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri