Rusia, după ce TAS i-a permis Kamilei Valieva să concureze în continuare la Jocurile Olimpice: "Cea mai bună veste a zilei"

Data publicării:
Kamila Valieva la antrenament
Kamila Valieva a venit la antrenament. FOTO: Profimedia Images

Comitetul Olimpic Rus (ROC) a transmis, luni, că decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a-i permite patinatoarei Kamila Valieva să concureze în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing este "cea mai bună veste a zilei".

"Toată ţara o susţine, precum şi toate patinatoarele noastre din concursul individual", a transmis ROC pe canalul Telegram.

La rândul său, Comitetul olimpic american (USOPC) s-a declarat "dezamăgit" de decizia TAS de a i se permite lui Valieva să participe la concursul individual, în ciuda testului antidoping pozitiv.

"Suntem dezamăgiți de mesajul trimis prin această decizie. Sportivii au dreptul să ştie că se luptă cu aceleaşi şanse. Din păcate, astăzi, acest drept a fost negat. Acest lucru pare a fi un nou capitol din sistemul generalizat de dopaj din Rusia", a transmis preşedinta USOPC, Sarah Hirshland, într-un comunicat dat publicităţii.

Patinatoarei ruse Kamila Valieva, depistată pozitiv la o substanţă interzisă, la finele lunii decembrie, i s-a permis luni să participe la competiţia individuală de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, programată marţi, a anunţat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Instanţa sportivă a confirmat ridicarea suspendării provizorii dictate împotriva adolescentei în vârstă de 15 ani de către Agenţia rusă antidoping (RUSADA), considerând că privarea sa de competiţie, înainte de a fi examinat fondul acestei cauze, i-ar provoca prejudicii "ireparabile".

Valieva, noua senzaţie a patinajului artistic, este considerată marea favorită a concursului feminin de marţi, după ce a ajutat Rusia să cucerească primul titlu olimpic pe echipe din istoria sa, săptămâna trecută. Ea poate deveni campioană olimpică la primul sezon la seniori, chiar dacă nimic nu o împiedică să fie sancţionată în câteva luni, riscând să-i fie anulate toate rezultatele, inclusiv cele de la Olimpiadă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri