Serena Williams a împlinit 39 de ani, dar nu se gândește la retragere. Încearcă să o egaleze pe Margaret Court la Roland Garros 2020

Data publicării:
Serena Williams în timpul turneului US Open 2020
Serena Williams în timpul turneului US Open 2020 Foto: Guliver/Getty Images

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams (9 WTA) a împlinit sâmbătă 39 de ani, dar încă nu ia în considerare retragerea din sport. Serena Williams a sosit la Roland Garros unde încearcă să obțină un al 24-lea titlu de Mare Şlem și să egaleze astfel recordul lui Margaret Court.

Ea a sugerat că nu ar fi mulţumită să ajungă în semifinale anul acesta, ci vrea să dispute finala, cu referire la recordul lui Margaret Court. „Cred că o semifinală este întotdeauna grozavă. Dar este bine pentru mine? Deloc. Sunt într-un moment al carierei mele în care nu pot fi mulţumită”, a spus Serena Williams.

„Sincer, nu m-am gândit niciodată că voi juca la vârsta mea. Adică parcă nu împlinesc 39 de ani”, a glumit Williams, într-o declaraţie dată presei sâmbătă, chiar în ziua în care a împlinit această vârstă, scrie AFP, preluată de Agerpres. „Nu ştiu când se va termina asta pentru mine. O iau ca pe o distracţie. Dacă voi simţi că s-a terminat, atunci s-a terminat”, a adăugat americanca.

Serena Williams are trei titluri la Roland Garros, pe care le-a câştigat în 2002, 2013 şi 2015. 

Serena Williams, care a câştigat 73 de titluri şi a acumulat 93 de milioane de dolari (80 de milioane de euro) de la debutul său, în 1995, nu a mai câştigat un titlu de Mare Şlem de la Australian Open, în 2017. În septembrie același an, Serena Williams a devenit mamă și a avut complicații după naștere. Americanca a câștigat abia anul acesta, în ianuarie, la trei ani de la naștere, primul său trofeu, la turneul de la Auckland, desfășurat înainte de a fi declarată pandemia de coronavirus.

Anul acesta, la US Open, ea a ajuns în semifinale, unde a fost învinsă de belarusa Victoria Azarenka, o altă jucătoare în revenire de formă după ce a devenit mamă.

Roland Garros începe duminică. Simona Halep are șansa de a redeveni nr.1 mondial

Turneul de la Roland Garros începe duminică, iar România are nu mai puțin de șapte reprezentante pe tabloul principal, un record.

Monica Niculescu și Irina Bara au reușit să treacă vineri de calificări și s-au alăturat Simonei Halep, Patriciei Țig, Irinei Begu, Soranei Cîrstea și Anei Bogdan.

Simona Halep și Irina Begu vor avea duminică meciuri pe zgura pariziană, iar celelalte cinci jucătoare din România vor juca marți în primul tur de la Roland Garros.

Simona Halep, principala favorită a tabloului feminin, va juca duminică în runda inaugurală împotriva Sarei Sorribes Tormo, sportivă din Spania aflată pe locul 70 WTA. Este prima confruntare directă dintre cele două jucătoare.

Irina Begu o va întâlni în prima rundă a French Open pe Jil Teichman (54 WTA), Ana Bogdan se va duela cu Timea Babos (107 WTA), Patricia Țig va juca împotriva lui Stefanie Voegele (116 WTA), în timp ce Sorana Cîrstea va juca pentru un loc în turul doi cu Elena Rybakina (18 WTA). Monica Niculescu va da piept cu Danielle Collins (57 WTA), iar Irina Bara va avea o misiune dificilă în fața Donnei Vekic (30 WTA).

Dacă Irina Begu va trece de Teichmann şi Simona Halep va câştiga duelul cu Sorribes Tormo, cele două românce vor fi adversare în turul al doilea, scrie digisport.ro.

Simona Halep, actualul număr doi mondial, va reveni în fruntea clasamentului WTA dacă va reuşi să câştige titlul în turneul de Mare Şlem de la Roland Garros. În acest caz, Simona Halep o va depăşi pe australianca Ashleigh Barty, liderul WTA din ianuarie 2019, dar care nu participă la Openul Franţei, pe care l-a câştigat anul trecut.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri