Sari la conținut
News Alert

Serena Williams, un nou atac dur la adresa lui Ilie Năstase: E lipsit de clasă

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, fostă numărul unu mondial, retrasă temporar din activitate, promite o revenire "incredibilă" în circuitul WTA, la începutul anului viitor, cu ocazia Openului Australiei, care va avea loc la numai trei luni după ce va aduce pe lume primul ei copil, relatează Agerpres.

Într-un lung interviu acordat revistei Vogue, cea mai mică dintre surorile Williams, în vârstă de 35 ani, câștigătoarea trofeului la Australian Open în 2017, când sarcina sa era chiar la început, a dezvăluit "planul incredibil" pe care îl are în vedere pentru competiția de la Melbourne.

"Vreau doar să dau totul. Va fi, trebuie spus, la trei luni după ce voi aduce pe lume copilul meu", a declarat ea, asigurând că a urmărit cu atenție circuitul profesionist feminin pe durata sarcinii sale.

Serena Williams nu a uitat nici de scandalul cu Ilie Năstase și a declarat că a fost neplăcut surprinsă de afirmațiile acestuia, care s-a întrebar retoric la o conferință de presă ce culoare va avea copilul sportivei. „Când am auzit, m-am întrebat: omule, tu vorbești serios? Este lipsit de clasă. Nu te lua de mine și de copilul meu. Și apoi bazaconiile despre dopaj. Sunt testată tot timpul. Nu bag nicio otravă în acest corp. Nu voi trișa pentru a câștiga. Și cu asta am spus tot”, a declarat Williams, referindu-se la o acuzație a lui Năstase că sportiva s-ar dopa și că tenismenii americani nu sunt niciodată supuși testelor antidoping.

 

Poster in background....

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Campioana americană a repetat că are în continuare în vedere egalarea recordului de 24 titluri de Mare Șlem deținut de australianca Margaret Court. "Evident, dacă voi putea merge acolo și mă voi putea ridica la nivelul lui Margaret, nu voi rata ocazia. Însă un lucru este sigur: această sarcină mi-a dat o nouă putere", a insistat ea.

Serena Williams a câștigat până în acest moment 23 de titluri de Grand Slam, ultimul cucerit anul trecut în Australia, când a depășit-o pe germanca Steffi Graf. Ea a pierdut poziția de lider al clasamentului WTA în luna aprilie, iar acum se află pe locul 15, după ce nu a mai disputat niciun turneu de patru luni.