Simona Halep a fost testată pozitiv la un control antidoping și a fost suspendată provizoriu

Data actualizării: Data publicării:
Halep duce mâna la cap
Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului după un test pozitiv la o substanță interzisă Foto: Profimedia

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate în Tenis după un test pozitiv la o substanță interzisă. Jucătoarea a anunțat pe Instagram că a fost testată pozitiv la un control antidoping la substanţa roxadustat.

Potrivit agenției, este vorba despre un test pozitiv de la US Open, turneu din care Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur de către ucraineanca Daria Snigur.

„Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare de tenis din România în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping din 2022 (TADP). ITIA a trimis jucătoarei o notificare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 7 octombrie 2022, în conformitate cu articolul 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise) și/sau articolul 2.2 (utilizarea unei substanțe interzise).

Halep a furnizat un eșantion în timp ce a concurat la US Open în august 2022. Eșantionul a fost împărțit în probele A și B, iar analiza ulterioară a constatat că eșantionul A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. Rezultatele analitice adverse pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie”, spune în comunicatul Agenției Internaționale de Integritate în Tenis.

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele. Am fost depistată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, este cel mai mare șoc din viața mea.

În toată carierea mea, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin cap, și este împotriva tuturor valorilor în care cred. Mă confrunt cu o situație injustă și mă simt confuză și trădată.

Mă voi lupta până la final să demonstrez că niciodată nu am folosit cu știință substanțe interzise și am încredere că mai devreme sau mai târziu se va afla adevărul.

Nu este despre bani sau titluri, este despre onoare și despre povestea de dragoste pe care o am cu tenisul de 25 de ani”, a scris Simona Halep pe Instagram.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri