Simona Halep pierde onorabil în fața Serenei Williams în sferturile de la US Open

Data actualizării: Data publicării:
2016 US Open - Day 10
Foto: Gulliver/Getty Images

Serena Williams, nr. 1 mondial, a învins-o cu emoții pe Simona Halep în sferturile de finală de la US Open, după trei seturi, în unul dintre cele mai frumoase meciuri de pe tabloul feminin, scor 6-2, 4-6, 6-3. 

2016 US Open - Day 10
FOTO: Alex Goodlett/Getty Images

A fost o partidă cât o finală și chiar dacă Simona Halep a pierdut, execuțiile cele mai frumoase i-au aparținut. De altfel, setul al doilea, câștigat de Simona Halep, a fost unul de un nivel excepțional, sunt de părere specialiștii.

Halep îşi amână câştigarea primului Grand Slam din carieră, însă evoluţia ei de la acest turneu îi oferă speranţe pentru acest vis. Jocul româncei a înregistrat un progres semnificativ în această vară, dar Serena Williams rămâne încă o nucă tare de spart. Pe arena Arthur Ashe, Simona Halep a oferit momente de tenis entuziasmant, mai ales în setul al doilea. Williams a fost din nou o maşină de servit aşi (18), iar jocul ei la fileu a fost imbatabil. Pusă să alerge şi să lovească din spatele terenului, Williams devine o jucătoare normală. Din nefericire, jucătoarea română nu a reuşit decât într-un set să o coboare printre pământence, scrie News.ro.

În semifinale, Serena Williams o va întâlni pe sportiva cehă Karolina Pliskova, nr. 11 mondial.

Calificarea în sferturi este recompensată la US Open cu un premiu de 450.000 de dolari şi cu 430 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a US Open, Halep a ajuns în penultimul act al competiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri