Simona Halep s-a retras de la Roland Garros. A participat la toate edițiile turneului începând cu 2018

Data actualizării: Data publicării:
simona halep s-a accidentat pe teren
Simona Halep s-a accidentat în timpul turneului de la Roma FOTO: Profimedia Images

Simona Halep a anunțat vineri, printr-un mesaj postat pe rețelele sociale, că nu va participa la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros.

„Cu îndurerare îmi anunț retragerea de la Roland Garros anul acesta. Din păcate, ruptura din gamba mea stângă are nevoie de mai mult timp pentru a-și reveni, iar timpul este prea scurt. Retragerea dintr-un Grand Slam e împotriva tuturor instinctelor și aspirațiilor mele de atletă, dar este decizia corectă și singura pe care o puteam lua. Gândul de a nu fi la Paris mă umple de tristețe, dar îmi voi concentra energia asupra recuperării, rămânând pozitivă și revenind pe teren de îndată ce este sigur să o fac. Roland Garros 2022, vin spre tine! Pe curând!”, a scris Simona Halep pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe 12 mai, Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Ulterior, Halep a anunţat că are o mică ruptură musculară în partea superioară a gambei stângi, urmând ca din 17 mai să înceapă recuperarea în România, la piscină şi sală.

Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2008 la junioare, iar apoi în 2018 la senioare, pierzând alte două finale, în 2014 şi 2017. La ediţia de anul trecut ea s-a oprit în optimile de finală. În tot acest interval, Halep a participat la toate edițiile turneului de la Paris.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri