Sportiva care a câștigat prima medalie de aur după 38 de ani de așteptare

Data actualizării: Data publicării:
Christina Tham
FOTO: Christina Tham

Christina Tham a așteptat 38 de ani, dar, în sfârșit, a câștigat prima ei medalie de aur la Jocurile Asiei de Sud-Est, săptămâna aceasta.

La 12 ani, Than a participat din partea orașului stat Singapore la Jocurile Asiei de Sud-Est, o competiție regională în stil olimpic, și a câștigat medalia de argint la înot. Acum, la 50 de ani, s-a întors la aceeași competiție și a câștigat aurul la hochei subacvatic, potrivit BBC NEWS.

Than a câștigat nu una, ci două medalii de aur la sportul care și-a făcut anul acesta debutul la competiția desfășurată în Filipine.

Emoționată, sportiva a mărturisit: „Nu mi-am imaginat niciodată că mă voi întoarce în concurs și voi câștiga aurul. Nu credeam că pot concura la acest nivel”.

Tham face înot de la 7 ani, după ce tatăl ei a fost implicat într-un accident și a fost la un pas să moară inecat. Bărbatul nu știa să înoate și după ce a scăpat la limită cu viață și-a dus toată familia la cursuri de înot.

La 12 ani a participat pentru prima dată la Jocurile Asiei de Sud-Est și a câștigat argintul. De altfel, Tham a participat la fiecare ediție a acestor jocuri și, de fiecare dată, a luat medalii, însă niciodată din aur.

Christina Tham este considerată una din sportivele de top din Asia. însă ea niciodată nu a crezut despre ea că este foarte bună tocmai pentru că îi lipsea o medalie de aur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri