Alegerea pe care trebuie să o facă Simona Halep în următoarea lună. Explicaţiile lui C.T. Popescu

Data actualizării: Data publicării:
halep

Hernia de disc nu e o problemă cu care să te joci, dar nici nu e foarte gravă, mai ales dacă este descoperită în fază incipientă, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Referindu-se la următoarea perioadă de recuperare pentru sportiva româncă, jurnalistul a spus că ar sfătui-o să nu joace la Turneul de la Moscova.

În ciuda sunetului sumbru al acestor cuvinte, hernie de disc nu e un lucru atât de grav. Nu e o problemă cu care să te joci, dar nici foarte gravă.

În cazul Simonei, care e foarte tânără, o astfel de afecţiune, într-o fază incipientă se poate remedia prin fizioterapie, kinetoterapie.

Problema e cum va reuşi Simona să gestioneze luna asta cu turneul de la Moscova şi Turnelul Campioanelor. E o alegere, dacă să joace la Moscova sau nu, să prelungească pauza sau să joace la Moscova.

Aş sfătui-o să nu joace la Moscova, să încerce să-şi regăsească forma fizică completă. S-a dus la Beijing după Wuhan când era limpede că nu se va putea recupera. Cred că e mai bine să încerce recuperarea cât mai completă până la Turneul Campioanelor.

Am văzut tot felul de reacţii pe net legat că Simona ia 1 milion de dolari pentru participarea la toate turneele Premier five şi acum pentru cele trei seturi jucate şi pierdute la Beijing, ia milionul de dolari. Să se uite aceşti indivizi la câte turnee a disputat fiecare jucătoare din top 10, şi o să vedeţi că toate jucătoarele din top 10 au disputat de la 20 de turnee în sus, cu cel putin 3 - 4 mai multe decât ale Simonei. Şi totuşi, cu cele 16 ale ei, Simona a reuşit să fie cu 2.500 puncte în faţa primelor clasate.

Nu e aşa grav cu Simona, se va reface. Grav e cu România. Pentru că dacă Liviu Dragnea reuşeşte să schimbe după bunul plac completul de 5 judecători ai Înaltei Curţi care urmează să îl judece, reuşeşte cu ajutorul Guvernului României să îl schimbe, atunci România o sa aibă o fractură de coloană vertebrală", a spus Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep, locul 1 WTA, a declarat, luni seară, la revenirea la Bucureşti, că s-a confruntat cu dureri mari la spate la turneele din China, subliniind că marţi va face un RMN.

Halep, locul 1 mondial, a abandonat, duminică, în meciul cu Ons Jabeur, din primul tur de la China Open, sportiva română retrăgându-se după primul set, din cauza problemelor fizice. Halep a abandonat după primul set, câştigat de sportiva tunisiană, scor 6-1.

În urmă cu o săptămână, Simona Halep a fost învinsă, cu scorul de 6-0, 7-5, de Dominika Cibulkova (Slovacia), locul 31 WTA, în turul al doilea al Wuhan Open, fază în care românca a fost acceptată direct. Simona Halep a acuzat dureri la spate şi la coapsa stângă, solicitând de mai multe ori ajutor medical. În ciuda acestor probleme, ea a ţinut să ducă întâlnirea până la capăt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri