Anett Kontaveit, prima jucătoare calificată în semifinalele Miami Open 2019

Data actualizării: Data publicării:
anett kontaveit - wta

Anett Kontaveit din Estonia, nr. 21 WTA, este prima jucătoare care se califică în semifinalele Miami Open 2019, după ce a învins-o pe Hsieh Su-Wei din Taiwan, nr. 27 WTA, într-o partidă decisă de un spectaculos set decisiv.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anett Kontaveit, în vârstă de 23 de ani, a reușit o revenire extraordinară de la scorul de 0-4 în decisiv și în cele din urmă a câștigat meciul cu Hsieh Su-Wei (33 de ani) cu scorul de 3-6, 6-2, 7-5 la capătul a două ore. Performanța estonei este cu atât mai remarcabilă cu cât Hsieh Su-Wei, în vârstă de 33 de ani, este cea care a eliminat-o pe Naomi Osaka, nr. 1 WTA, în faza a treia a turneului Miami Open 2019.

Pentru sportiva din Estonia, Miami Open 2019 este cea mai importantă semifinală în care accede în cariera sa de până acum.

Anett Kontaveit a ajuns să joace cu Hsieh Su-Wei în sferturile de finală după ce a trecut de optimi în urma abandonului Biancăi Andreescu. Sportiva de origine română care reprezintă Canada, câștigătoare a turneului Indian Wells 2019, este revelația acestui început de an în tenis. A jucat aproape 30 de meciuri și a fost înfrântă doar în trei, însă efortul fizic prelungit și-a spus cuvântul și s-a retras în timpul meciului cu Anett Kontaveit din cauza durerilor pe care le avea la umărul drept.

În semifinale, Anett Kontaveit o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Petra Kvitova, nr. 2 mondial, și australianca Ashleigh Barty, nr. 11 WTA, meci care se disputa în noaptea de marți spre miercuri.

Celelalte două semifinaliste de la Miami Open 2019 vor fi cunoscute miercuri seara (noaptea), când sunt programate meciurile din sferturi Simona Halep - Qiang Wang și Karolina Pliskova - Marketa Vondrousova.

Citiți și: 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri