Angelique Kerber revine cu un mesaj, după ce a numit-o pe Bianca Andreescu „regina dramelor”

Data actualizării: Data publicării:
kerber suparata crop getty
Foto: Guliver/GettyImages

Controversa momentului în tenis este reacția pe care a avut-o Angelique Kerber, la fileu, imediat după ce tânăra canadiană de origine română Bianca Andreescu a învins-o pentru a doua oară într-o săptămână și a eliminat-o de la Miami Open 2019 în turul al treilea. Kerber, părând deranjată că în timpul partidei Bianca Andreescu a cerut de trei ori intervenția kinetoterapeutului, i-a spus la final, chiar înainte să dea mâna cu arbitrul de scaun: „Eşti cea mai mare regină a dramelor pe care am văzut-o vreodată”.

Miami Open 2019 - Day 6
Angelique Kerber a cerut sfatul antrenorului în timpul partidei cu Bianca Andreescu de la Miami Open 2019  Foto: Guliver/Getty Images

Remarca germancei, la care Bianca Andreescu a reacționat foarte elegant, a stârnit un val de comentarii în presă, dar mai ales pe rețelele de socializare, mulți condamnând descărcarea nervoasă pe care a avut-o nr. 4 mondial. Vezi momentul aici.

La ore bune după acest incident, Angelique Kerber a avut o schimbare de atitudine cu 180 de grade. Ea a scris duminică după-amiază un mesaj pe Twitter prin care a felicitat-o pe Bianca Andreescu. „Luptă grea noaptea trecută la Miami Open! Felicitări Biancăi pentru o prestație de înalt nivel și pentru o victorie meritată pe deplin”, a scris Angelique Kerber.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cum a reacționat Bianca Andreescu

Bianca Andreescu nu a răspuns deocamdată la tweet-ul lui Angelique Kerber.

Întrebată la conferința de presă despre reacția lui Kerber de la finalul meciului, Bianca Andreescu a răspuns: „A spus ceva, dar nu sunt sigură ce. Nu am spus nimic, oricum, eu încerc să nu mă concentrez pe asta. Doar voi lăsa tenisul să vorbească pentru mine”, scrie digisport.ro.

Bianca Andreescu, 18 ani, pare de neoprit în această perioadă. Ea a ajuns la 10 victorii consecutive în circuitul feminin, câștigând săptămâna trecută primul ei turneu WTA, cel de la Indian Wells, ceea ce a propulsat-o de pe locul 60 WTA pe locul 24.

Citiți și:  Bianca Andreescu câștigă Indian Wells 2019, după o luptă extraordinară cu Angelique Kerber. Scrie istorie!

Cum a fost duelul Kerber - Andreescu

În turul al treilea de la Miami Open, Bianca Andreescu s-a impus în fața lui Kerber cu scorul de 6-4, 4-6, 6-1, în două ore şi zece minute. Meciul a început după ora locală 23:00 şi s-a terminat după 01:30.

În setul doi, Bianca Andreescu a condus cu 4-1, însă sportiva germană a revenit şi a dus meciul în decisiv, impunându-se cu 6-4. Apoi, setul trei a fost câştigat lejer de Andreescu.

„Nu a fost uşor. Cred că am fost cu un pas înainte faţă de Kerber astăzi. Ştiu că am avut 4-1 în setul doi, am încercat să uit de asta şi mi-am încercat şansa în al treilea. Eram foarte obosită. Am încercat să îmi păstrez energia cât se poate, dar am lăsat totul acolo astăzi. Am simţit că ea nu juca la cel mai bun nivel posibil al său şi am profitat de asta”, a declarat după meci Bianca Andreescu, potrivit WTA.

În setul doi, Bianca Andreescu a condus cu 4-1, însă sportiva germană a revenit şi a dus meciul în decisiv, impunându-se cu 6-4. Apoi, setul trei a fost câştigat lejer de Andreescu, scrie News.ro.

Bianca Andreescu s-a calificat astfel în premieră în optimile de la Miami Open, unde o va întâlni pe nr. 19 WTA, estona Anett Kontaveit. Meciul va avea loc luni seară.

Citiți și: 

EXCLUSIV. Nicu Andreescu, tatăl campioanei de la Indian Wells: Cred că Bianca poate să facă multe în tenisul feminin

Simona Halep: Bianca Andreescu are un viitor frumos

Părinții Biancăi Andreescu au văzut la televizor finala Indian Wells. Povestea unei „Cenușărese”

CTP despre Bianca Andreescu: Un mental de călugăr tibetan, un talent atât de special cum n-am mai văzut de la Hingis

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri