Ashleigh Barty câștigă turneul Miami 2021, după ce Bianca Andreescu a abandonat în finală

Data publicării:
ashleigh barty cu trofeul de la miami
Ashleigh Barty câștigă turneul de la Miami în 2021 Foto: Profimedia

Ashleigh Barty, nr. 1 WTA, și-a păstrat titlul câștigat în 2019 la Miami, în condițiile în care competiția nu s-a desfășurat anul trecut, și își consolidează dominația în clasamentul mondial al tenisului feminin.

Australianca și-a adjudecat sâmbătă pentru a doua oară consecutiv trofeul turneului, după ce adversara sa, canadianca de origine română Bianca Andreescu, nr. 9 WTA, a abandonat în finală, în setul al doilea, din cauza unei accidentări.

Liderul WTA a câștigat primul set cu 6-3, iar în cel de-al doilea, Bianca Andreescu a cerut îngrijiri medicale, după ce a acuzat dureri la glezna dreaptă. Canadianca nu a mai putut continua partida la scorul de 4-0 în setul secund pentru Ashleigh Barty, scrie digisport.ro.

bianca andreescu abandon miami profimedia-0603211255
Bianca Andreescu este consolată de antrenorul ei, Isade Juneau, după ce a fost nevoită să se retragă din finala de la Miami 2021 din cauza unei accidentări Foto: Profimedia

Premiile turneului de la Miami 2021 au fost mult mai mici decât în 2019, când câştigătoarea lua 1,3 milioane de dolari pentru victoria finală. Suma totală pentru Miami a scăzut de la 16,7 milioane de dolari la 3,3 milioane de dolari din cauza efectelor pandemiei. În 2020 turneul nu s-a disputat.

Ce se întâmplă în clasamentul WTA

Ashleigh Barty acumulează astfel 9.186 de puncte în clasamentul WTA, fiind urmată de japoneza Naomi Osaka (7.985) și Simona Halep (6930). Turneul de la Miami era o șansă pentru Naomi Osaka de a reveni în fruntea clasamentului mondial, dar sportiva a fost eliminată surprinzător în sferturi de grecoaica Maria Sakkari (nr.25 WTA), de care Bianca Andreescu reușise să treacă în semifinale.

Pentru Bianca Andreescu, finala de la Miami, chiar dacă pierdută, înseamnă o urcare cu trei locuri în clasamentul mondial. Ea va fi de luni locul 6 WTA, cu 5.265 de puncte.

Locul pe podium al Simonei Halep, și ea retrasă de la Miami în urma unor probleme de sănătate, nu este deocamdată amenințat. Pe locul al patrulea este americanca Sofia Kenin, care are 5.815 puncte.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri