Ashleigh Barty câștigă Miami Open 2019 și o ajută pe Simona Halep să fie pe locul 2 WTA

Data actualizării: Data publicării:
ashleigh barty prima finalista la Miami Open 2019 face cu mana dupa victoria din semifinale
Ashleigh Barty Foto: Guliver/Getty Images

Australianca Ashleigh Barty, nr. 11 WTA, și Karolina Pliskova din Cehia, nr. 7 WTA, au avut un duel strâns, sâmbătă seară, în finala de la Miami Open 2019, un meci cu miză indirectă și pentru Simona Halep, care a ratat recâștigarea titlului de lider mondial, după ce a fost eliminată în semifinale de sportiva cehă.

Miami Open 2019 - Day 13
Ashleigh Barty primește trofeul la Miami Open 2019 după finala câștigată în fața Karolinei Pliskova Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Ashleigh Barty câștigă finala de la Miami Open 2019 cu 7-6, 6-3 împotriva Karolinei Pliskova. Grație acestui rezultat, Simona Halep urcă, de luni, de pe locul 3 WTA pe locul 2 WTA.

După un prim set foarte strâns, australianca s-a dezlănțuit în setul al doilea și obține astfel cel mai important titlu al carierei ei, după aproape 100 de minute de joc. Ea intră acum în rândul primelor 10 jucătoare ale lumii, pentru că va urca, de luni, pe locul 9 WTA.

În ceea ce o privește pe Karolina Pliskova, ea urcă de pe locul 7 WTA pe locul 4 WTA.

Clasamentul continuă să fie condus de Naomi Osaka, în timp ce pe a treia treaptă a podiumului coboară Petra Kvitova, care fusese eliminată la Miami Open 2019 în sferturi chiar de Ashleigh Barty, noua campioană a turneului din Florida.

Simona Halep va reveni pe teren la meciul de Fed Cup din semifinalele competiției. Franța - România se va disputa pe 20-21 aprilie, ÎN DIRECT la Digi Sport. 

 

Cine este Ashleigh Barty

Comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu o vedea pe Ashleigh Barty câștigătoare a turneului. Sportiva din Australia, în vârstă de 22 de ani, este în formă în acest sezon competițional și are o tehnică foarte bună.

Barty mai are în palmares trei titluri la simplu în circuitul WTA, obţinute în 2017 la Kuala Lumpur şi în 2018 la Nottingham şi Zhuhai.

Ashleigh Barty, o sportivă tânără, de 22 de ani, fostă jucătoare de crichet, confirmă astfel că este într-o formă foarte bună, așa cum a arătat-o deja de la începutul anului. La simplu are acum patru titluri WTA, cel mai important fiind cel câștigat sâmbătă la Miami.

Jucătoarea australiană este și mai bine cotată la dublu, unde a ajuns până pe locul 5 mondial, având nouă titluri WTA, inclusiv unul de Grand Slam, anul trecut, la US Open, unde a făcut pereche cu CoCo Vandeweghe. Și anul acesta la Miami Open a făcut pereche cu Victoria Azarenka și a ajuns până în semifinale, unde a pierdut, vineri după-amiază.

Australianca a început tenisul la 4 ani, la 12 ani putea juca împotriva unor adversari adulți bărbați, iar ca junioare a ajuns pe locul 2 mondial. S-a lăsat brusc de tenis în 2014 și s-a apucat de crichet, dar a revenit la tenis în 2016, an când a avut și o accidentare la braț, după care, în ultimii doi ani, și-a început ascensiunea în clasamentul WTA. 

Tatăl ei este de descendență indigenă australiană, iar mama este fiica unor imigranți englezi. Nu este înaltă (1,66 metri), dar are un serviciu foarte puternic și folosește foarte mult slice-ul.

Tendințe în WTA: 14 turnee, 14 câștigătoare diferite în 2019

Prin succesul australiencei, continuă seria de turnee din acest an cu câştigătoare diferite, notează News.ro. Până acum s-au disputat 14 turnee şi câştigătoarele sunt 14 jucătoare diferite:

Brisbane – Karolina Pliskova

Shenzhen – Aryna Sabalenka

Auckland – Julia Goerges

Sydney – Petra Kvitova

Hobart – Sofia Kenin

Australian Open – Naomi Osaka

Sankt Petersburg – Kiki Bertens

Thailand Open – Daiana Iastremska

Doha – Elise Mertens

Dubai – Belinda Bencic

Budapesta – Alison Van Uytvanck

Acapulco – Yafan Wang

Indian Wells – Bianca Andreescu

Miami – Ashleigh Barty.


Miami Open 2019 - Day 13
Ashleigh Barty și Karolina Pliskova, duel în finala Miami Open 2019, cu miză și pentru Simona Halep în clasamentul WTA Foto: Guliver/Getty Images

Știre inițială: 

Ashleigh Barty câștigă la mare luptă primul set al partidei cu Karolina Pliskova:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Australianca a câștigat primul set al partidei, în tie-break, cu 7-6 (7-1). Urmăriți aici LIVE TEXT și LIVE VIDEO.

Miza meciului este însă mare și pentru Karolina Pliskova. Dacă va câștiga finala, ea va ajunge pe locul 2 WTA, ceea ce ar însemna că îi ia acest loc Simonei Halep. Dacă Pliskova pierde finala, atunci Simona Halep, care în prezent este pe locul 3 WTA, trece de luni pe locul 2 în clasamentul WTA. Și Ashleigh Barty ajunge oricum, de luni, în top 10 WTA, o premieră în cariera ei. Ea este pentru prima dată într-o finală de turneu din categoria Premier Mandatory.

Barty şi Pliskova se întâlnesc pentru a cincea oară, iar bilanţul duelurilor directe este egal, 2-2. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri