Cine este Ashleigh Barty, prima finalistă de la Miami Open 2019

Data actualizării: Data publicării:
ashleigh barty prima finalista la Miami Open 2019 face cu mana dupa victoria din semifinale
Ashleigh Barty Foto: Guliver/Getty Images

Australianca Ashleigh Barty, 22 de ani, locul 11 WTA, este prima finalistă de la Miami Open 2019. Ea a reușit să o învingă joi noapte pe Anett Kontaveit, din Estonia, nr. 19 WTA și va disputa finala cu nr. 7 WTA, Karolina Pliskova din Cehia, care a învins-o, vineri dimineața, pe Simona Halep.

Miami Open 2019 - Day 11
Ashleigh Barty din Australia s-a calificat pentru prima oară într-o finală de Premier Mandatory la Miami Open 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Victoria australiencei - care se califică pentru prima oară într-o finală a unui turneu Premier Mandatory - vine la capătul unei partide întrerupte de ploaie și încheiate în două seturi identice: 6-3, 6-3. Jocul efectiv a durat o oră și 17 minute, iar cele două seturi au avut aproape aceeași durată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În finală, Ashleigh Barty o va întâlni pe Karolina Pliskova, învingătoare în meciul cu Simona Halep. Comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că îi acordă australiencei prima șansă în finala pe care o va disputa cu Pliskova.

Cine este Ashleigh Barty

Ashleigh Barty, o sportivă tânără, de 22 de ani, fostă jucătoare de crichet, confirmă astfel că este într-o formă foarte bună, așa cum a arătat-o deja de la începutul anului. Este cea mai importantă finală în care se califică în cariera ei. La simplu are trei titluri WTA, iar de luni va fi între primele 10 jucătoare ale lumii.

Jucătoarea australiană este și mai bine cotată la dublu, unde a ajuns până pe locul 5 mondial, având nouă titluri WTA, inclusiv unul de Grand Slam, anul trecut, la US Open, unde a făcut pereche cu CoCo Vandeweghe. Și anul acesta la Miami Open a făcut pereche cu Victoria Azarenka și urmează să joace și la această probă în semifinale, vineri după-amiază.

Australianca a început tenisul la 4 ani, la 12 ani putea juca împotriva unor adversari adulți bărbați, iar ca junioare a ajuns pe locul 2 mondial. S-a lăsat brusc de tenis în 2014 și s-a apucat de crichet, dar a revenit la tenis în 2016, an când a avut și o accidentare la braț, după care, în ultimii doi ani, și-a început ascensiunea în clasamentul WTA.  Tatăl ei este de descendență indigenă australiană, iar mama este fiica unor imigranți englezi. Nu este înaltă (1,66 metri), dar are un serviciu foarte puternic și folosește foarte mult slice-ul.

Ce spunea Ashleigh Barty despre Simona Halep. S-au întâlnit de trei ori

Cât timp a fost întrerupt meciul din semifinala cu Anett Kontaveit, Ashleigh Barty a mărturisit că a jucat puțin golf (ea este fostă jucătoare de crichet) și a băut multă cafea. Cât despre adversara ei din finală, dacă va fi Simona Halep, cu care a mai jucat și la începutul acestui an, la Sydney, când românca venea după o pauză competițională, australianca este sigură că de atunci jocul ei s-a ridicat la un nivel maxim, așa cum a arătat-o și săptămâna aceasta la Miami. Despre Karolina Pliskova, Ash Barty își amintește că a întâlnit-o anul trecut la US Open și au făcut un meci mare. „Ambele au calități și trebuie să mă străduiesc să mă impun și să joc cel mai bun tenis”, a declarat australianca la mini-interviul de pe teren.

Ashleigh Barty este cea care a produs surpriza în sferturile de finală de la Miami Open și a eliminat-o pe nr. 2 WTA, Petra Kvitova, principala rivală a Simonei Halep la titlul de lider mondial.

Simona Halep are două victorii și în fața australiencei Ashleigh Barty, dar și o înfrângere. Ultima dată, cele două s-au întâlnit anul acesta, la turneul de la Sydney, unde Barty a obținut prima victorie contra lui Halep (6-4,6-4). Românca s-a impus în schimb de două ori în 2018, la turneul de la Cincinnati și la Canadian Masters.

Cu Karolina Pliskova, Ashleigh Barty s-a întâlnit de patru ori până acum și scorul este egal: două victorii și două înfrângeri.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri