Bianca Andreescu a eliminat-o pe Irina Begu la Miami Open 2019. În competiția de simplu mai rămân trei reprezentante ale României

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas Open - Day 14
Bianca Andreescu s-a calificat în finala US Open 2019, unde o va întâni pe Serena Williams. FOTO: Getty Images

Jucătoarea Irina-Camelia Begu, locul 70 WTA, a fost eliminată, joi, de câştigătoarea de la Indian Wells, sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, în primul tur al turneului de la Miami, competiție transmisă de Digi Sport.

BNP Paribas Open - Day 14
Bianca Andreescu a eliminat-o pe Irina Begu în primul tur la Miami Open FOTO: Getty Images

Begu a fost învinsă de Andreescu, locul 24 WTA, cu scorul de 4-6, 7-6 (2), 6-2, în două ore şi 33 de minute.

Primul set a început cu un serviciu pierdut al lui Andreescu, care şi-a revenit apoi şi a făcut break pentru 2-2. Însă imediat sportiva din Canada a mai pierdut un serviciu, iar la final Begu a câştigat setul cu 6-4, scrie News.ro.

În al doilea set s-a înregistrat o revenire spectaculoasă a Biancăi Andreescu, de la 1-5 la 7-6 (2), cu trei break-uri şi trei mini-break-uri. Ea a salvat şi o minge de meci.

Setul trei a fost la discreţia Biancăi Andreescu. În 41 de minute, ea a făcut break de două ori şi s-a impus cu 6-2.

Meciul ar fi trebuit să se dispute miercuri, dar a fost reprogramat din cauza ploii.

A treia confruntare Begu-Andreescu

A fost a treia confruntare dintre cele două sportive, după cea din 2018 din Fed Cup şi cea din 2019, din primul tur la Indian Wells, turneul disputat înaintea celui de la Miami şi câştigat de Andreescu. Primul meci a fost câştigat de Begu, iar al doilea, evident, de Andreescu.

În runda următoare, Andreescu o va întâlni pe americanca Sofia Kenin, numărul 34 mondial şi favorită 32, care joacă direct în turul doi. Meciul este programat pentru vineri seara (ora României).

Premiul pentru participarea în turul doi este de 26.430 de dolari şi 35 de puncte. Cel pentru învinsa din primul tur este de 16.425 de dolari şi zece puncte.

Irina Begu nu părăsește însă competiția de la Miami. Ea face pereche la dublu cu Mihaela Buzărnescu. Meciul de debut este programat sâmbătă, când româncele întâlnesc perechea surorilor din Taiwan Hao-ching Chan/ Latisha Chan.

Și Monica  Niculescu va evolua la dublu, unde tot sâmbătă va face pereche cu americanca Abigail Spears.

Citiți și:  Simona Halep: Bianca Andreescu are un viitor frumos

Simona Halep joacă în această seară cu Taylor Townsend, în turul doi la Miami Open

Jucătoarea americană Taylor Townsend, locul 96 WTA, venită din calificări, a ajuns, joi, în turul al doilea al turneului Miami Open, fază în care o va întâlni pe Simona Halep, nr. 3 mondial.

Taylor Townsend a învins-o în primul tur pe suedeza Johanna Larsson, numărul 79 mondial, scor 6-1, 6-2, într-o oră şi 12 minute.

Taylor Townsend şi Simona Halep s-au mai întâlnit de două ori, la Cincinnati în 2017 şi la Roland Garros în 2018. În ambele meciuri s-a impus Halep.

Este meciul de debut al Simonei Halep la Miami Open 2019, care vine cu un antrenor nou, Daniel Dobre, după ce la Indian Wells 2019 a fost eliminată în optimi de Marketa Vondrousova, din Cehia. Partida este programată în noaptea de vineri spre sâmbătă, ora României.

Mihaela Buzărnescu joacă cu Alize Cornet în turul al doilea la Miami Open 2019

Mihaela Buzărnescu, locul 32 mondial şi favorită 30, joacă direct în turul doi la Miami cu jucătoarea franceză Alize Cornet, numărul 53 WTA, care s-a calificat joi după ce a învins-o în runda inaugurală pe sportiva din Belarus Vera Lapko, numărul 64 WTA.  Scorul partidei a fost  7-5, 6-7 (7), 6-1, în două ore şi 48 de minute. Meciul a fost întrerupt noaptea trecută în setul trei, din cauza ploii.

Mihaela Buzărnescu şi Alize Cornet au mai fost adversare o singură dată, în 2018, la Hobart, când câştigătoare a fost românca. Mihaela Buzărnescu este într-o scădere evidentă de formă după accidentarea suferită anul trecut, iar anul acesta nu are decât un meci câștigat din toate partidele jucate.

Meciul Buzărnescu-Cornet are loc vineri seară târziu.

Monica Niculescu s-a calificat în turul al doilea la Miami Open 2019. O întâlnește pe Garbine Muguruza

Monica Niculescu, locul 138 WTA, venită din calificări, va evolua în turul al doilea al Miami Open 2019, după ce a reușit să o învingă în turul I pe Tamara Zidansek din Slovenia, locul 66 WTA. A fost o victorie categorică, obținută repede, într-o oră și 11 minute: 6-1, 6-2.

Monica Niculescu o întâlnește în faza a doua a competiției de la Miami pe spaniola Garbine Muguruza, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 20, care este direct acceptată în această fază.

Meciul are loc vineri seara. 

Marius Copil, eliminat în primul tur la Miami Open de Albert Ramos-Vinolas

În ceea ce-l privește pe singurul reprezentant al României la competiția de simplu, Marius Copil, locul 73 ATP, a fost eliminat, joi, în primul tur al turneului Miami Open, de spaniolul Albert Ramos-Vinolas, numărul 86 mondial.

Spaniolul s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2, într-o oră şi 17 minute.

Premiul pentru participarea în primul tur este de 16.425 de dolari şi zece puncte.

La turneul ATP de la Miami mai joacă un român, Horia Tecău, la dublu, alături de olandezul Jean-Julien Rojer. Cei doi vor întâlni în runda inaugurală echipa Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croaţia), cap de serie numărul 5. Meciul are loc sâmbătă după-amiază.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri