Bianca Andreescu a pierdut prima finală a carierei în fața Juliei Goerges, dar nu a cedat ușor

Data actualizării: Data publicării:
bianca andreescu - guliver getty
Bianca Andreescu Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 152 WTA, venită din calificări, a pierdut, duminică, prima prima finală din carieră în circuitul profesionist, scor 6-2, 5-7, 1-6 cu sportiva germană Julia Goerges, numărul 14 mondial şi cap de serie 2.

2019 ASB Classic
Foto: Bianca Andreescu (Canada) și Julia Goerges (Germania) asistă la un dans tradițional înainte de finala de la Auckland, Noua Zeelandă, în 2019. Foto: Guliver/Getty Images

Julia Goerges se află la al doilea succes consecutiv la Auckland. Au mai obţinut de două ori consecutiv titlul la Auckland Patty Fendick (1988, 1989) şi Eleni Daniilidou (2003, 2004). Bianca Andreescu, în vârstă de numai 18 ani, le-a eliminat la Auckland, între altele, pe daneza Caroline Wozniacki, locul 3 WTA, şi pe americanca Venus Williams, locul 38 WTA.

Bianca Andreescu a câștigat lejer primul set, cu 6-2, iar în al doilea, la 5-4, și-a pierdut serviciul, apoi n-a mai putut reveni și a pierdut setul, asta și pe fondul unor probleme în zona lombară pentru care a fost nevoie de intervenția kinetoterapeutului, relatează Digisport.ro.

Imediat după finală, Bianca a acordat primele declarații și nu i-a uitat pe fanii din România.

„Vă mulțumesc pentru susținere tuturor de acasă, din Canada și din România. La 5-4 în setul doi mi-a fost foarte greu să rămân concentrată și din acel moment Julia (n.r. Goerges) a dominat meciul. Și-a făcut jocul”, a spus Bianca Andreescu. Citiți detalii aici.

VIDEO. Vedetă la televiziunea canadiană

La doar 18 ani, jucătoarea de origine română Bianca Andreescu a devenit vedetă la televiziunea canadiană, după victoriile cu Caroline Wozniacki şi Venus Williams. Jurnaliştii de CBC News au găsit la ea acasă o colecţie de trofee din perioada junioratului.

Nicu Andreescu - tatăl Biancăi – le-a arătat jurnaliștilor colecția ei de trofee din periada junioratului: „Acesta este primul ei trofeu, câştigat la 9 ani”.

Bianca Andreescu l-a sunat de fiecare dată pe tatăl său după victoriile senzaţionale de la Auckland.

„Nu îi venea să creadă. Simţea că e un vis, dar asta e realitatea. Soţia mea nu se uită la meciurile ei, se emoţionează repede. De obicei, mă uit de unul singur şi îi spun şi ei scorul”, a povestit Nicu Andreescu.

Bianca Andreescu l-a uimit şi pe antrenorul său. În două zile, jucătoarea de 18 ani a învins doi foşti lider WTA, Caroline Wozniacki şi Venus Williams.

„Cred foarte mult în potenţialul Biancăi. Are şi un mental foarte puternic şi sunt convins că va face lucruri extraordinare în tenis. Poate că a reuşit această performanţă mai devreme decât mă gândeam, dar este foarte bine”, a spus Louis Borfiga, antrenorul Biancăi Andreescu.

Născută în Canada din părinţi români, Bianca Andreescu şi-a petrecut primii ani din viaţă la Piteşti. Acolo a început şi tenisul, iar la vârsta de 13 a câştigat Le Petit As, cel mai important turneu pentru juniori din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri