Bianca Andreescu, absolut extraordinară! S-a calificat în sferturile Indian Wells 2019

Data actualizării: Data publicării:
bianca andreescu indian wells 2019
Foto: Guliver/Getty Images

Canadianca de origine română Bianca Andreescu, nr. 60 WTA, confirmă forma extraordinară în care se află și continuă seria victoriilor la Indian Wells 2019. Ea a reușit să o elimine, marți seara, pe ocupanta locului 18 WTA, chinezoaica  Qiang Wang, de 27 de ani, și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției.

2019 ASB Classic
Bianca Andreescu Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Bianca Andreescu va juca în sferturi cu Garbine Muguruza, locul 20 WTA, care a eliminat-o în optimi pe olandeza Kiki Bertens (7 WTA), după trei seturi: 5-7, 6-1, 6-4.


Meciul dintre Bianca Andreescu și Qiang Wang a durat aproape o oră și jumătate și a rezultatul a fost tranșat de canadiancă în două seturi: 7-5, 6-4.

În sferturile de finală, Bianca va avea o misiune extrem de dificilă: o va întâlni pe învingătoarea disputei Kiki Bertens - Garbine Muguruza, care e acum în plină desfășurare și a ajuns în set decisiv.

Este pentru prima dată când Bianca Andreescu ajunge atât de departe într-un turneu Premier Mandatory. Ea se calificase în optimi după ce duminică a reușit o victorie categorică, în nici o oră, în fața jucătoarei elvețiene Stefanie Voegele.

Beneficiară a unui wild-card, Bianca Andreescu a reușit să o elimine de la Indian Wells 2019 pe experimentata Irina Begu, locul 70 WTA, în primul tur al turneului de categorie Premier Mandatory. Irina Begu a fost învinsă cu scorul de 6-7 (3), 6-3, 6-3, după două ore şi 23 de minute de joc.

În faza a doua a turneului de la Indian Wells, Bianca Andreescu a întâlnit-o pe slovaca Dominika Cibulkova (locul 35 WTA), în vârstă de 29 de ani, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2.

Bianca Andreescu, revelația WTA

La 18 ani, Bianca Andreescu este una dintre marile promisiuni ale tenisului mondial. În cele nici trei luni care au trecut de la începutul acestui an, ea a fost o adevărată revelație. Are 21 de meciuri jucate în WTA, din care a pierdut numai trei și a reușit primul ei titlu din circuitul WTA, la Newport Beach. A făcut „victime” printre numele mari ale tenisului mondial: Caroline Wozniacki, Venus Williams,  Hsieh Su-wei, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Eugenie Bouchard.

„Cred că loveşte mingea foarte puternic şi este o mare luptătoare, ceea ce o ajută să joace la un nivel ridicat. Sunt sigură că îşi poate îmbunătăţi jocul şi să urce şi mai mult în clasamentul mondial”, declara despre ea Simona Halep, la o conferinţă de presă. Simona Halep este idolul Biancăi Andreescu și cea care a sfătuit-o, după un antrenament împreună, în Canada, să treacă de la junioare în circuitul profesionist, a scris digisport.ro.

Dacă la începutul anului era pe locul 152 WTA, acum, în clasamentul WTA în timp real Bianca Andreescu a urcat pe locul 48.

Citiți și: 

Canadienii își descoperă noul star din tenis: Bianca Andreescu

Bianca Andreescu face un salt important în clasamentul WTA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri