Bianca Andreescu s-a calificat în prima finală din carieră

Data publicării:
2019 ASB Classic
Foto: Guliver/Getty Images

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 152 WTA, venită din calificări, va disputa prima finală din carieră în circuitul profesionist, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-3, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 3, în semifinalele turneului de la Auckland.

2019 ASB Classic
Bianca Andreescu, sportiva de origine română care reprezintă Canada, s-a calificat, la 18 ani, în prima finală a carierei la turneul de la Auckland, Noua Zeelandă, 2019 - Foto: Guliver/GettyImages

Andreescu, 18 ani, îşi continuă parcursul foarte bun de la acest turneu, la care a produs marea surpriză și le-a eliminat pe daneza Caroline Wozniacki, locul 3 WTA, şi pe americanca Venus Williams, locul 38 WTA.

Sâmbătă, sportiva canadiană a câştigat un meci care a durat o oră şi 21 de minute.

Bianca Andreescu o va întâlni în ultimul act pe deţinătoarea trofeului, germana Julia Goerges, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 2. Aceasta din urmă a învins-o, tot sâmbătă, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), pe rusoaica Viktoria Kuzmova, locul 50 WTA, după o oră şi 27 de minute de joc.

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada din părinți români, la 16 iunie 2000. A  început tenisul la Piteşti, la 6 ani, unde a stat la bunici mai bine de doi ani, pentru ca apoi să își continue antrenamentele în Canada. Părinții ei au plecat în Canada imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea.

Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost”, a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Tânăra sportivă a mărturisit că o are ca idol pe Simona Halep.

La rândul ei, mama sa povestea cu doi ani în urmă de ce nu s-a pus niciodată problema ca Bianca Andreescu să reprezinte România. „Nu ne-am gândit la asta. Dacă sunt niște copii talentați, Federația (canadiană - n.r.) le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țară multiculturală, deci toți au venit de undeva"” a spus Maria Andreescu, într-un interviu acordat, în 2017, pentru prosport.ro. „La început, investești ca părinte 100% bani și timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante și constante, Federația începe să investească foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel”, a adăugat aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri