Bianca Andreescu și Naomi Osaka s-au calificat în optimile Rogers Cup 2019

Data actualizării: Data publicării:
bianca andreescu rogers cup toronto 2019
Bianca Andreescu Foto: Guliver/Getty Images

Sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 27 WTA, s-a calificat, miercuri seara, în optimile Rogers Cup 2019 după ce a avut nevoie de set decisiv pentru a o învinge pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 40 WTA. A fost o partidă care a durat două ore și 40 de minute, încheiată cu scorul de 5-7, 6-2, 7-5 pentru Bianca Andreescu.

Ea se calificase în turul al doilea al turneului de la Toronto după o partidă cu compatrioata Eugenie Bouchard  încheiată tot după trei seturi, scor 4-6, 6-1, 6-4. 

Câștigătoare, spre surpriza tuturor, la Indian Wells 2019, Bianca Andreescu, care luna trecută a împlinit 19 ani, a revenit pe teren după câteva luni, timp în care s-a confruntat cu o problemă medicală la umăr, care a scos-o din circuit în toată această perioadă. 

În optimi, Bianca Andreescu va avea, joi după-amiază, un meci dificil împotriva olandezei Kiki Bertens, nr. 5 mondial.

Bianca Andreescu este pe partea de tablou a Karolinei Pliskova, nr. 3 WTA, care are șanse să devină nr. 1 mondial după eliminarea liderului Ashleigh Barty. Karolina Pliskova, ca și Simona Halep, este calificată în optimi și o va întâlni joi pe estona Anett Kontaveit, nr. 19 WTA.

În optimi s-a calificat, mult mai ușor, și Naomi Osaka, beneficiind de abandonul adversarei ei din turul al doilea, Tatiana Maria, din Germania, locul 74 WTA, care s-a retras după primul set, pierdut cu 2-6. Și Naomi Osaka, nr. 2 WTA, are șanse ca la Rogers Cup să-și reia locul din fruntea ierarhiei WTA.

Alte sportive care s-au calificat miercuri seara în optimi sunt elvețiana Belinda Bencic, letona Jelena Ostapenko, ucraineanca Elina Svitolina și rusoaica Ekaterina Alexandrova. Serena Williams, locul 10 WTA, a obținut, de asemenea, o victorie facilă în fața lui Elise Mertens, nr 20 WTA, din Belgia.

Citiți și: 

Rogers Cup 2019. Simona Halep joacă în optimi cu adversara pe care și-o dorea

Simona Halep: „Am avut mici dureri la tendonul lui Ahile”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri