Boris Becker a fost eliberat din închisoare în Marea Britanie și a plecat spre Germania

Data actualizării: Data publicării:
boris becker merge pe strada
Boris Becker a fost eliberat din închisoare în Marea Britanie. Foto: Profimedia

Boris Becker, fost număr unu mondial al tenisului masculin, eliberat joi după opt luni de închisoare în Regatul Unit pentru infracţiuni financiare, se află în drum spre Germania, a anunţat avocatul său, citat de AFP.

„Şi-a ispăşit pedeapsa şi nu este supus niciunei restricţii penale în Germania”, a indicat avocatul său, Christian-Oliver Moser, într-un comunicat.

„Clientul nostru Boris Becker a fost eliberat din detenţie în Anglia şi a părăsit ţara astăzi (joi) cu destinaţia Germania”, a spus avocatul, respingând în prealabil, „din motive de confidenţialitate”, orice întrebare despre „locul său de reşedinţă”.

Boris Becker a fost eliberat, joi dimineaţă, în vederea expulzării sale de pe teritoriul Marii Britanii, a anunţat agenţia de presă PA, fără să precizeze destinaţia campionului german cu şase titluri de Mare Şlem în palmares.

Mama fostului tenisman, Elvira Becker, în vârstă de 87 de ani, a declarat marţi că mult aşteptata lui întoarcere acasă este „cel mai frumos cadou de Crăciun”.

Fostul campion german, care locuia în Regatul Unit din 2012, a fost recunoscut vinovat în luna aprilie pentru că a disimulat sau transferat ilicit sute de mii de euro şi de lire sterline pentru a nu-şi plăti datoriile în urma declarării falimentului.

El a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare de către un tribunal londonez, dar nu a ispăşit decât opt luni.

Lui Becker i se reproşează că ar fi transferat sute de mii de lire sterline dintr-un cont în alte conturi, în special ale fostelor sale soţii, şi că nu a declarat o proprietate în Germania şi a ascuns un împrumut de 825.000 de euro şi acţiuni la o societate, scrie AFP, citată de Agerpres.

Potrivit PA, Boris Becker a fost eliberat joi dimineaţă din închisoarea din Huntercombe, la aproximativ 60 de kilometri vest de Londra, deoarece era eligibil pentru deportare ca străin condamnat la o pedeapsă de peste 12 luni de închisoare.

Potrivit presei britanice, el urma să se întoarcă în Germania cu un avion privat închiriat de o companie audiovizuală, al cărei nume nu a fost făcut public, ce ar fi plătit o sumă generoasă pentru ca el să-şi spună povestea.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri