Sari la conținut

Bouchard, încă un eșec răsunător. A ratat până și calificarea la Miami

Eugenie Bouchard, până nu demult considerată una dintre marile speranțe ale tenisului, este la un pas să se prăbușească și mai mult în clasamentul WTA. Momentan canadianca ocupă locul 114.

2018 Hopman Cup - Day 7

@Guliver/Getty Images

Bouchard este departe de forma din 2014, atunci când a jucat finala la Wimbledon, iar lumea tenisului vorbea despre ea la superlativ. „Noua Sharapova”, așa cum a ajuns să fie cunoscută, s-a prăbușit însă în clasamentul WTA și pare că nu mai poate găsi drumul spre victorii. Cam la fel ca… „vechea” Sharapova, care nu și-a revenit încă în formă, după suspendarea pe fondul scandalului de dopaj.

Eugenie Bouchard a fost eliminată la Miami Open - scor 6-4, 6-3 - încă din faza de calificări de suedeza Rebecca Peterson, locul 116 WTA. Peterson a dominat partida, pe care a câștigat-o în numai 75 de minute.

Eugenie Bouchard, una dintre marile speranțe ale tenisului, se zbate în mediocritate

Simona Halep este o jucătoare de prim rang, care în ciuda faptului că nu a câștigat niciodată un turneu de Grand Slam, se menține de ani buni în Top 10 WTA. Chiar și așa este mereu ținta criticilor în țară, unele dintre ele care depășesc cu mult regulile unei exprimări elegante.

Cine se încăpățânează să o critice în continuare pe jucătoarea româncă, ar trebui să citească povestea lui Eugenie Bouchard. Halep și Bouchard și-au început ascensiunea cam în același timp. Era 2014, când ambele au pătruns, în premieră, în Top 10 WTA. După patru ani, Halep a devenit locul 1 mondial. Bouchard, în schimb, a căzut pe 116. Cu doar șapte victorii în 2017 și trei în acest sezon, șansele care ea să revină la forma anterioară sunt mici. Iar dacă asta nu era de ajuns, la Indian Wells, Bouchard, în vârstă de 24 de ani, a fost eliminată încă din primul tur… de o jucătoare venită din calificări.

Părăsită de impresar


Pe fondul lipsei de rezultate, Eugenie Bouchard a început să fie părăsită de impresari și sponsori. Nu mai puțin de patru firme diferite de impresariat au reprezentant-o pe canadiancă din 2014 și până azi. Inclusiv ultimul impresar, John Tobias, de la TLA, a renunțat la colaborarea cu aceasta: „Nu mai eram de acord cu multe lucruri pe care le făcea şi am considerat că cel mai bine e să găsească pe altcineva“, a explicat Tobias, citat de adevarul.ro.

„La câte am pe cap acum, asta e a 7-a problemă care mă preocupă. Deocamdată, vreau să mă văd cu echipa mea şi să reaşez lucrurile“, a spus Buchard atunci când a fost întrebată despre această despărțire, la Indian Wells.

Trei sponsori au renunțat la ea în 2018, iar Nike refuză să o mai plătească


În 2018, Colgate, Viva (companie de asigurări) și Usana (supliment alimentar) au renunțat la contractele cu Bouchard. Iar Nike, refuză să o mai plătească. Contractul dintre jucătoarea din Canada și firma americană era bazat pe performanțele ei. Cum acestea nu există, Nike nu este obligată contractual să o plătească pe aceasta. Nici să-i livreze echipament personalizat ca până acum. O va îmbrăca în continuare, însă cu haine standard.

De la Babolat la Head și înapoi la Babolat


În decembrie 2017, Bouchard a mai primit o lovitură. Contractul cu firma producătoarea de rachete Babolat i-a expirat. Iar reprezentanții companiei nu au mai vrut să semneze o continuare a acestuia. Astfel, Bouchard a început sezonul 2018 jucând cu rachete Head, numai pentru a se întoarce la modelul preferat Babolat Pure Aero pentru Australian Open. La Indian Wells, însă, testa deja alte rachete.

Fanii sunt singurii care i-au mai rămas alături


Un atu important al lui „Genie”, cum o alintă presa, este sex appelul. A pozat de două ori în Sports Illustrated, ediția costumelor de baie, și pozele în care apare în ipostaze sexy și pe care le postează pe contul oficial de Instagram sunt foarte apreciate de cei peste 1,7 milioane de prieteni pe care aceasta îi are pe faimoasa rețea de socializare.