C.T. Popescu: La 30 de ani, viața în tenis a Mihaelei Buzărnescu abia începe

Data actualizării: Data publicării:
ctp acasa

Jurnalistul și comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu a spus, la Digi24, că viața în tenis a Mihaelei Buzărnescu abia începe, în condițiile în care s-a calificat în finala de simplu a turneului de la Praga chiar în ziua în care a împlinit 30 de ani. De asemenea, sportiva s-a calificat și în finala de dublu a turneului.

Mă bucură fiecare victorie a Mihaelei Buzărnescu într-un mod special, pentru că această fată a avut o viață chinuită în tenis ani de zile și fiecare meci câștigat acum, la 30 de ani, la nivelul tenisului mare, iată, în primele 40 în clasamentul WTA, la nivel de finală, după ce ani de zile Mihaela s-a zbătut dincolo de locul 300 în turnee challenger, ITF.

Mă bucură că a reușit această performanță și modul în care a făcut-o pe acest teren de zgură, teren lent, acesta m-a uimit. Meciul dintre ea și Camila Giorgi mi-a amintit de un soi de pariu care se făcea acum mai bine de un secol în box când pugiliștii stăteau față în față, cu garda jos, și se loveau pe rând, cu toată puterea, fără să schițeze vreun gest de apărare până când unul cădea. Acesta a fost meciul între româncă și italiancă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Vreme de două ore și mai bine, Mihaela și Camila au lovit tare, lung, stânga-dreapta, fără reținere. Nu am văzut momente de temporizare. Tot timpul ambele jucătoare au fost agresive. Mihaela și-a asumat de mai multe ori riscul. De aceea cred că a și câstigat. A schimbat prima direcția, de cele mai multe ori, a lovit în special cu drive-ul de forehandul ei de stânga în lung de linie, o lovitură formidabilă, una dintre cele mai bune din circuit în momentul de față. În felul acesta a reușit să pună un pas în fața Camilei Giorgi”, a spus comentatorul de tenis.

Totuși, anii lungi perecuți în valea plângerii din tenis și-au spus cuvântul. A avut la 3-2 în decisiv, a avut două mingi să facă 4-3 cu break și le-a ratat, s-a ajuns la 3-3, apoi a ajuns să facă break Giorgi și să conducă cu 4-3. Pe bancă, Mihaela a izbucnit în lacrimi văitându-se față de antrenoare "uite atât mi-a lipsit acolo, dacă intra mingea aș fi avut acum 4-2, nu am fost în stare să servesc." Antrenoarea i-a spus un lucru cât se poate de bine-venit. I-a spus: "s-a întâmplat vreo catastrofă? Are un game în față, la fel de bine poți să îi faci și tu". Mihaela a reușit să depășeasca acest moment și după 40-0 pentru Giorgi a câștigat game-ul, a egalat la 4 și a câștigat 7-5”, a adăugat el.

A fost un meci de înalt nivel, foarte spectaculos și Mihaela l-a câștigat meritat. O așteaptă cel mai important meci din carieră, va juca cu marea jucătoare cehă Petra Kvitova, acasă la Kvitova, la Praga, de două ori câștigătoare l a Wimbledon, și poate că aceste condiții o vor face pe Mihaela să nu se mai sperie și să dea drumul la tot tenisul minunat pe care îl arată la 30 de ani. Parafrazez o replică din filmul sovietic "Moscova nu crede în lacrimi". Spunea acolo că la 40 de ani viața abia începe. La 30 de ani, viața în tenis a Mihaelei abia începe”, a mai spus jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri