C.T. Popescu, reacție dură după finala de la Shenzen. „Nu înțeleg cum poate accepta WTA”

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Jurnalistul și comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu s-a declarat revoltat de faptul că finala de la Shenzhen între Simona Halep și Katerina Siniakova nu a putut fi televizată. Meciul a fost mutat într-o sală, din cauza ploii, și s-a jucat fără spectatori și fără televiziuni.

Sunt puțin uluit, nu știu cum se poate accepta așa ceva de către WTA. Dacă organzezi un turneu de asemenea anvergură, trebuie să ai la dispoziție o sală în care... Muți meciul în sală, dar trebuie să ai condiții pentru spectatori și pentru televiziune. Nu înțeleg cum de s-a acceptat o asemenea formulă și cum de nu au protestat jucătoarele și WTA. Dar asta a fost”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep, nr. 1 WTA, a câştigat sâmbătă, pentru a doua oară, turneul de la Shenzhen. A învins-o, în finală, cu scorul de 6-1, 2-6, 6-0, pe deţinătoarea titlului, sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 47 WTA şi cap de serie numărul 6

Nu am văzut meciul, nu pot să comentez decât scorul. Era de așteptat să fie un meci de confruntare dură, de trei seturi. Singurul element surpriză în acest scor e 6-0 în decisiv pentru Simona, mă așteptam să ia câte un set cele două jucătoare și să se decidă lucrurile în setul 3. Acest 6-0, dacă Siniakova a fost în deplinătatea forțelor, e un rezultat excepțional al Simonei. Siniakova e o jucătoare puternică, de instinct, cum spun eu, o jucătoare de secvență, poate la un moment dat să prindă minute în șir de lovituri excepționale cu care poate să răstoarne rezultatul”, a spus jurnalistul.

El adaugă că e „o victorie remarcabilă” pentru Simona Halep, dar nu o surpriză.

Jocul arătat aici la Shenzhen e un joc de nr. 1 mondial. Simona și-a intrat în pielea de nr. 1 mondial, începând cu atitudinea cu care intră pe teren. Simona intră cu alură de favorită acum, cu încredere, comunică : sunt nr. 1 mondial și am de gând să joc că atare”, a adăugat el.

2017 e anul cel mai important din cariera Simonei de până acum, ea a schimbat lucruri, a evoluat mult din punct de vedere mental, tehnic, tactic. A păstrat o legătură foarte strânsă, o chimie foarte bună cu Darren Cahill și premisele pentru 2018, pentru Australian Open și pentru ce urmează, sunt foarte bune”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri