C.T. Popescu: Simona a arătat lumii cum știe și cum poate să joace tenis

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Simona Halep a pierdut în această noapte, în faţa Serenei Williams, meciul din sferturile de finală de la US Open. Tenismena româncă, aflată pe locul 5 în clasamentul WTA şi cap de serie numărul 5, a fost învinsă în două ore şi 15 minute, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3 de jucătoarea americană, numărul unu mondial.

A fost un meci foarte bun pentru Simona Halep, care şi-a dominat adversara şi a câştigat setul al doilea, despre care specialiştii spun că a fost de un nivel excepţional.

Serena Williams a învins-o pentru a opta oară pe Simona Halep, dar a învins-o cu emoţii. În timpul celui de-al doilea set, Simona a părut că întoarce meciul în favoarea ei şi are şanse să câştige. „A trebuit să-mi schimb puțin jocul cu Simona. Am câștigat, deși nu am jucat cel mai bun tenis al meu”, a declarat jucătoarea americană după meci.

Despre meci, scriitorul și jurnalistul C. T. Popescu a spus: Cred că emblematic pentru starea în care a jucat setul doi, și l-a câștigat în fața celei mai bune jucătoare care a ținut vreodată o rachetă în mână, Serena Williams, cea mai bună jucătoare de tenis a tuturor timpurilor, starea în care Simona a jucat setul al doilea e dată de strigătul „challenge” al ei. La un moment dat a vrut să conteste o minge foarte aproape de tușă și arbitrul a anunțat-o că nu mai are niciun „chalenge”, s-au terminat. La care Simona, uimită, s-a uitat spre arbitru „Da, nu mai am?”, deci nu mai era în momentul acela cu gândul la scor, nu era cu gândul la grand slam, nu era cu gândul la clasamentul mondial, nu a interesat-o pe Simona în acel al doilea set, așa cum speram înainte de acest meci, decât să-i arate Serenei Williams și lumii întregi cum știe și cum poate să joace tenis. A fost acest set cel mai înalt nivel de joc de până acum la US Open. Au fost schimburi de o rară violență și precizie între cele două mari jucătoare care au ridicat literalmente tribunele în picioare. Mie mi-au tăiat respirația, au fost reflexe de kung-fu, mingi câștigătoare din poziții imposibile. Am văzut voleuri fantastice, Simona a făcut un astfel de voleu după schimburi la fileu cu Serena, scurte și contrascurte la milimetru. Impresionantă viteza de deplasare a celor două jucătoare, parcă electronică, parcă erau mișcate cu cursorul pe ecran.

Diferența dintre cele două jucătoare a constat în faptul că e vorba de Serena Williams care se îndreaptă spre cel de-al 23-lea grand slam din cariera ei, faptul că este aproape o suprafemeie, un supraom. La 35 de ani are o rezistență care o poate duce și până la 40 de ani în fruntea tenisului mondial. Serena, în cariera ei, nu a câștigat nimeni la ea, a pierdut meciuri că nu s-a simțit bine, când a avut o problemă. Acum este extrem de determinată, vrea ce nu a putut anul trecut, fiind învinsă surprinzător de Roberta Vinci în semifinală, vrea acest grand slam. Și-a aruncat la un moment dat racheta din mâna dreaptă în mâna stângă în fața unei lovituri a Simonei care a depășit-o, încercând să agațe mingea. E un bloc compact de determinare, forță, inteligență și finețe în joc. E un mare merit pentru Simona Halep faptul că a reușit acest set doi memorabil. Este o înfrângere a Simonei, dar o înfrângere care îi aduce un câștig printre iubitorii tenisului din întreaga lume pentru că ne-a dăruit tuturor acest set minunat în fața celei mai mari jucătoare a tuturor timpurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri