Canadienii își descoperă noul star din tenis: Bianca Andreescu

Data actualizării: Data publicării:
nicu andreescu

Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană de orgine română, a fost foarte aproape de primul ei trofeu WTA, dar a pierdut duminică dimineaţă finala turneului de la Auckland în fața germancei Julia Goerges, deținătoarea trofeului. La doar 18 ani, însă, jucătoarea de origine română Bianca Andreescu a devenit vedetă la televiziunea canadiană, după victoriile cu Caroline Wozniacki şi Venus Williams. Nici măcar antrenorului ei nu-i vine să creadă cât de repede a confirmat. Jurnaliştii de CBC News au găsit la ea acasă o colecţie de trofee din perioada junioratului.

Nicu Andreescu - tatăl Biancăi – le-a arătat jurnaliștilor colecția ei de trofee din periada junioratului: „Acesta este primul ei trofeu, câştigat la 9 ani”.

Bianca Andreescu l-a sunat de fiecare dată pe tatăl său după victoriile senzaţionale de la Auckland.

„Nu îi venea să creadă. Simţea că e un vis, dar asta e realitatea. Soţia mea nu se uită la meciurile ei, se emoţionează repede. De obicei, mă uit de unul singur şi îi spun şi ei scorul”, a povestit Nicu Andreescu.

Bianca Andreescu l-a uimit şi pe antrenorul său. În două zile, jucătoarea de 18 ani a învins doi foşti lider WTA, Caroline Wozniacki şi Venus Williams.

„Cred foarte mult în potenţialul Biancăi. Are şi un mental foarte puternic şi sunt convins că va face lucruri extraordinare în tenis. Poate că a reuşit această performanţă mai devreme decât mă gândeam, dar este foarte bine”, a spus Louis Borfiga, antrenorul Biancăi Andreescu.

Născută în Canada din părinţi români, Bianca Andreescu şi-a petrecut primii ani din viaţă la Piteşti. Acolo a început şi tenisul, iar la vârsta de 13 a câştigat Le Petit As, cel mai important turneu pentru juniori din lume.

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut la 16 iunie 2000. A  început tenisul la Piteşti, la 6 ani, unde a stat la bunici mai bine de doi ani, pentru ca apoi să își continue antrenamentele în Canada. Părinții ei au plecat în Canada imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea.

Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost”, a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Tânăra sportivă a mărturisit că o are ca idol pe Simona Halep.

La rândul ei, mama sa povestea cu doi ani în urmă de ce nu s-a pus niciodată problema ca Bianca Andreescu să reprezinte România. „Nu ne-am gândit la asta. Dacă sunt niște copii talentați, Federația (canadiană - n.r.) le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țară multiculturală, deci toți au venit de undeva"” a spus Maria Andreescu, într-un interviu acordat, în 2017, pentru prosport.ro. „La început, investești ca părinte 100% bani și timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante și constante, Federația începe să investească foarte mult. Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel”, a adăugat aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri