Când ar putea reveni Simona Halep pe teren. Un fost medic al sportivei explică diagnosticul de tendinită

Data actualizării: Data publicării:
halep

Vești nu foarte bune despre Simona Halep. Vlad Predescu, medic specialist în ortopedie, care a avut-o pe Halep pacientă în trecut și care îi cunoaște foarte bine problemele medicale, este de părere că sportiva româncă nu se va reface până la turneul Indian Wells, programat să înceapă în data de 5 martie.

Simona Halep s-a retras de la Doha, după ce a ajuns în semifinale, și a renunțat la participarea de la Dubai, unde organizatorii îi oferiseră un wild card. Simona nu s-a refăcut complet după accidentare de la Australian Open și, în plus, a fost diagnosticată și cu tendinită.

Medicul Vlad Predescu a explicat că această afecțiune nu trece în 17 sau 18 zile, câte mai sunt până debutul Indian Wells.

„Când vorbim de un om normal, care nu face sport de performanţă, durerile în astfel de situaţii sunt destul de mici. Dar la sportivii de performanţă, cum e şi cazul Simonei, lucrurile se schimbă radical. (...) La problema medicală pe care o are Simona se recomandă repaus timp de o lună, proceduri de fizioterapie şi administrarea de antiinflamatorii. Dacă se constată, în timp, din nou, o recidivă, atunci perioada de repaos poate ajunge până la şase săptămâni. Dacă recidivele sunt foarte dese, atunci se poate recurge şi la intervenţia cirurgicală. Asta doar în cazuri excepţionale”, a spus dr. Predescu, citat de adevarul.ro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri