Câți bani ar putea câștiga Simona Halep dacă o învinge pe Karolina Pliskova în semifinalele Miami Open 2019

Data actualizării: Data publicării:
simona halep
Foto: Guliver/GettyImages

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 7 WTA şi favorită 5, s-a calificat, miercuri noapte, în semifinalele turneului Miami Open, fază în care o va întâlni pe Simona Halep, numărul 3 mondial şi favorită 2. Miza semifinalei Miami Open 2019 este una uriașă pentru jucătoarea din România. Dacă va ieși învingătoare în meciul lui Pliskova, Simona Halep se va întoarce de luni pe primul loc în clasamentul WTA. În plus, va căștiga și un premiu în valoare de 686.000 de dolari.

simona halep
Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams. Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep a trecut în sferturi de sportiva chineză Qiang Wang, numărul 18 mondial, scor 6-4, 7-5 şi mai are nevoie de o victorie pentru a reveni pe locul I WTA.

Pliskova a învins-o în sferturile de finală pe compatrioata sa Marketa Vondrousova, locul 59 WTA, scor 6-3, 6-4.

Simona Halep şi Karolina Pliskova au mai fost adversare de nouă ori, iar românca a câştigat şapte din aceste confruntări. Ultima dată, cele două sportive s-au întâlnit în Cupa Federaţiei, când câştigătoare a fost Halep.

CITEȘTE ȘI: Cu cine ar putea juca Simona Halep finala de la Miami Open 2019 

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3.

Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

Halep: Nu am crezut că voi fi din nou atât de aproape de numărul 1, atât de repede

Jucătoarea Simona Halep a declarat, în conferinţa de presă de după meciul cu Qiang Wang, din sferturile Miami Open, că nu a crezut că va ajunge în situaţia de a reveni pe primul loc WTA atât de repede. Ea a vorbit şi despre faptul că a avut o atitudine negativă în setul doi, dar a putut întoarce situaţia şi să privească pozitiv lucrurile. Halep i-a mulţumit fostului său antrenor, Darren Cahill, pentru că a ajutat-o să nu mai fie negativă la meciuri.

„Tocmai ce am aflat de la antrenorul meu că am nevoie de un meci pentru a fi din nou numărul 1. Mă bucur că sunt din nou în această situaţie, îmi dă încredere, pentru că după pauza competiţională nu am crezut că voi fi din nou atât de aproape, atât de repede. Va fi o provocare mare, dar îmi place să joc sub presiune. Sper că mâine voi juca la cel mai bun nivel”, a spus Halep.

Simona Halep a precizat că acum este destul de bine mental, însă setul doi nu a fost unul grozav până la 1-5: „Al doilea set nu a fost grozav până la 1-5, am început să fiu negativă şi să vorbesc pe teren, dar am reuşit să încetez şi a fost mult mai bine atunci. M-am concentrat pe joc şi cred am făcut-o destul de bine. Sunt mult mai bine decât înainte. În ultimii doi ani nu am avut multe meciuri pierdute din cauza negativităţii. Astăzi am avut cinci ghemuri în care am fost negativă, dar am putut întoarce situaţia, să încerc să fiu pozitivă. A funcţionat. Toate meciurile pe care le-am pierdut în ultima perioadă le-am pierdut pentru că nu am jucat destul de bine, astfel că mental sunt destul de bine acum”.

Ea a precizat că jucătoarele care au atitudine negativă trebuie să înceapă să se gândească la lucrurile pozitive pe teren şi să lucreze cu cineva care să o ajute în acest sens.

„Este mai bine să îţi laşi adversara să te învingă decât să te baţi pe tine însăţi pe teren pentru că eşti negativă”, a adăugat Halep.

Simona Halep i-a mulţumit fostului său antrenor Darren Cahill pentru că a ajutat-o să nu mai privească negativ lucrurile: „El este foarte pozitiv şi foarte relaxat. Am încercat să învăţ cum să fiu pozitivă, pentru că eram negativă tot timpul. Cred că este în natura mea. După un meci greu pierdut din cauza faptului că am gândit negativ, mi-a spus că mă fac singură să sufăr şi de aceea nu pot să câştig meciuri, că de jucat, joc foarte bine. Vreau să îi mulţumesc încă o dată pentru acel moment. A fost unul important, în care s-a schimbat totul în capul meu”.

Pliskova înaintea meciului cu Halep: Ne-am antrenat împreună şi atunci am câştigat

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova a declarat că meciul cu Simona Halep, din semifinalele turneului de la Miami, va fi unul bun şi, deşi bilanţul întâlnirilor directe cu românca nu îi este favorabil, consideră că are o şansă să câştige, informează site-ul WTA.

Pliskova a spus că ea şi Halep s-au antrenat împreună înainte de startul turneului.

„Cred că a fost 6-0 pentru mine la antrenament”, a precizat ea.

„Cred că şi ea a avut meciuri grele, aşa că voi avea o şansă în faţa ei. Jocul meu este din ce în ce mai bun. Cred că va fi un meci bun. De fiecare dată când joc, simt că am şansa să câştig. Bineînţeles, bilanţul întâlnirilor directe nu este perfect pentru mine, dar există mereu o şansă”, a declarat Karolina Pliskova.

Meciul Simona Halep – Karolina Pliskova, contând pentru semifinalele Miami Open, va avea loc noaptea viitoare, nu înainte de ora 03.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri