Ce șanse de calificare are Halep, după ce Svitolina a fost învinsă de Garcia

Data publicării:
halep crop
Foto: Gulliver/GettyImages

Caroline Garcia a reuşit miercuri o victorie dramatică împotriva Elinei Svitolina, în direct la Digi Sport 2, scor 6-7 (7), 6-3, 7-5. Situaţia în grupă pentru Simona Halep s-a complicat foarte mult, însă cu o victorie în ultima partidă e sigură de calificare.

halep crop
Foto: Gulliver/GettyImages

După înfrângerea cu 2-0 la seturi în faţa Simonei Halep, Caroline Garcia a făcut ieri o partidă mare, într-o confruntare care a durat aproape trei ore.

În acest moment, Wozniacki e aproape sigură de calificarea de pe locul întâi din Grupa Roşie, dar la locul secund păstrează şanse toate celelalte jucătoare, precizează Digi Sport. Totuşi, Halep depinde doar de ea: o victorie cu Svitolina o va aduce în careul de aşi de la Singapore.

Clasamentul grupei după două meciuri

1. Wozniacki 2-1 (4-0)

2. Halep 1-1 (2-2)

3. Garcia 1-1 (2-3)

4. Svitolina 0-2 (1-4)

Scenariul 1

Există două variante, ambele favorabile Simonei. Dacă Halep o învinge pe Svitolina în minimum de seturi, e calificată în semifinale. Pentru că, în caz în care Garcia s-ar impune la rândul ei în confruntarea cu Wozniacki în două seturi, s-ar face clasament în trei, iar Simona i-ar fi superioară jucătoarei din Hexagon la setaveraj.

O discuţie aparte există în cazul în care Simona pierde un set, iar Garcia se impune în două seturi în confruntarea ei cu Wozniacki. În acest caz, tot sportiva noastră ar avea câştig de cauză în dauna Carolinei Garcia. S-ar face tot clasament în trei, iar Wozniacki (setaveraj 4-2) ar câştiga grupa. Simona şi Garcia ar avea setaveraj 4-3, dar următorul criteriu e reprezentat de rezultatul direct, favorabil româncei.

În concluzie, cu o victorie în faţa Svitolinei, Halep e sigură de calificare.

Scenariul 2

Halep se poate califica în semifinale şi cu o înfrângere. Condiţia e să fie învinsă în meciul cu Svitolina în trei seturi, iar Wozniacki să treacă de Garcia (indiferent de scor, 2-0 sau 2-1).

În orice altă variantă, Simona Halep ar fi eliminată.

Partida dintre Wozniacki și Garcia este programată vineri, de la ora 11:00, iar meciul dintre Halep și Svitolina de la ora 14:30. Ambele partide sunt transmise de Digi Sport.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri